Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO MK Group među najelitnijim agrarnim kompanijama u Ukrajini

MK Group među najelitnijim agrarnim kompanijama u Ukrajini

  • PDF

Preduzeće Agro Invest Ukrajina, koje posluje u okviru MK Group, proglašeno je jednom od najelitnijih agrarnih kompanija u Ukrajini. Ovo priznanje dodeljeno je MK Group u
okviru projekta „Agrarna elita Ukrajine“ renomiranog časopisa ,,The Ukrainian Farmer''.
,,Agrarna elita Ukrajine“ je specijalni projekat najpoznatijeg agrarnog časopisa u Ukrajini „The Ukrainian Farmer“, koji predstavlja sveobuhvatnu analizu ukrajinskog agrarnog tržišta. Ujedno, ovo je prvi projekat ovakve vrste gde se analitičkom metodologijom rangiraju najuspešnije ukrajinske agrarne kompanije.

- MK Group je jedna od malobrojnih srpskih kompanija koja investira u inostranstvu. Čast je naći se u društvu najuspešnijih kompanija i poslovnih ljudi u Ukrajini, onih koji čine snagu i motor razvoja ukrajinske poljoprivrede. Ovo je samo još jedan podstrek i dodatna motivacija kompaniji Agro Invest Ukrajina za nastavak implementacije poslovne filozofije MK Group na ukrajinskom tlu. Nakon uspešnog poslovanja u najvećoj žitnici Evrope Ukrajini, planiramo da investiramo i u slične projekte u Rusiji i Belorusiji - navodi Željko Erceg, direktor Agro Invest Ukrajina.

MK Group trenutno obrađuje oko 30.000 hektara zemlje u kijevskoj, viničkoj, čerkaškoj i poltavskoj oblasti u Ukrajini i do sada je investirala 35 miliona evra u kupovinu poljoprivrednih preduzeća, savremenu poljoprivrednu mehanizaciju i prateću opremu i obrtna sredstva, kao i u izgradnju jednog od najvećih silosnih kompleksa u Ukrajini (120 hiljada tona) u saradnji sa EBRD. Koncepcija daljeg širenja poslovanja u Ukrajini zasniva se na širenju zemljišnog kompleksa na preko 100 hiljada hektara i razvoju logistike kroz mrežu silosa i sopstveni transport. Osim toga u planu je i izgradnja kapaciteta za preradu kukuruza u skrob i proizvode od skroba.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com