Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE Prisustvovali smo IV EIAT – događaj vredan pamćenja

IV EIAT – događaj vredan pamćenja

  • PDF

I ove godine, poslednji vikend septembra, obeležila je međunarodna edukativna konferencija u turizmu EIAT, a u organizaciji Centra za istraživanja i studije turizma iz Novog Sada.

Profesor Goran Petković, državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, pozdravio je delegate na svečanom otvaranju konferencije koje je održano u Kolarčevoj Zadužbini. Prisutne je tom prilikom pozdravilo više zvaničnika, koji su izrazili zadovoljstvo zbog održavanja jedne ovako značajne manifestacije. Svečanost otvaranja začinio je nazaboravan nastup bubnjarskog dua Đuričić, Dragoljuba i Đurađa, kao i degustacija vina iz iriške Vinarije Mačkov podrum.
Dve stotine učesnika iz 11 zemalja regiona Jugoistočne Evrope okupljenih u Beogradu u hotelu Continental još jednom je ujedinio zajednički cilj - edukacija i razvoj turizma. Predstavnici privrede javnog i privatnog sektora kao i studenti, imali su priliku da slušaju predavanja o najnovijim trendovima u turizmu kao i da se upoznaju sa predavačima i stručnjacima turizma i hotelijerstva iz čitavog sveta.
Evo šta su o konferenciji rekli njeni predavači:
Brus Redor, Gaining Egde: “Zaista Vam se zahvaljujem što ste stvorili događaj vredan pamćenja! Konferencija je bila odlično organizovana i uspeli ste da spojite grupu neverovatno kvalitetnih ljudi iz industrije”!.
Miguel Neves, IMEX: “Utisci su mi vrlo pozitivni. Bilo je zadovoljstvo videti stotinu studenata koji aktivno učestvuju danas na konferenciji, sutra u razvoju kongresnog turizma Jugoistočne Evrope! Kvalitet prezentacija bio je izvrstan i odabir tema veoma raznovrstan.Svi učesnici imali su priliku da se upoznaju sa dva prostora za održavanje kongresa u gradu i probaju raznovrsne kulinarske specijalitete iz Srbije. Ovo je bila moja prva poseta Srbiji i jedva čekam da se vratim ponovo!  
Posebna pažnja posvećena je studentima koji su u okviru Foruma Budućih Lidera imali priliku da prezentuju unapred osmišljene zadatke. Najuspešnija, bila je ekipa Prirodno-matematičkog Fakulteta iz Novog Sada.
Prema rečima gospodina Theodora Kumelisa, glavnog urednika portala Travel Daily News,  EIAT je „odlična platforma koja uspostavlja relaciju između studenata i privrednog sektora“ i sa tim rečima na najbolji mogući način najavio petu konferenciju EIAT 2012.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com