Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back HRANA I PIĆE VINO VIII Beogradski salon In vino

VIII Beogradski salon In vino

  • PDF

Najelitniji hotel u Srbiji, beogradski Hayat, bio je ovog vikenda svetska prestonica vina. Na VIII "Beogradskom salonu vina", koji tradicionalno organizuje Agencija IN VINO, pojavilo se čak 101 vinarija iz 15 zemalja sveta. Domaći vinari nisu bili najbrojniji, bilo ih je 22, već slovenački, koji su došli u maksimalnom broju, čak 26 vinarija.

Iz Hrvatske je bilo 16 vinarija, Italije 13, Crne Gore 5, Makedonije 2, Republike Srpske, Argentine, Južnoafričke Republike, Grčke, Novog Zelanda, Španije, Čilea, Austrije i Francuske, sa više od 500 različitih vina.
U okviru pratećeg programa manifestacije, u nekoliko različitih sala elitnog beogradskog hotela, održana su stručna predavanja o odnosu vina i hrasta, o sortnim aromama i razvijanju stila vina.
Drugi deo stručnog programa, pod nazivom "Pronađite svoj ukus", bio je posvećen slaganju vina i hrane i odvijao se po segmetima, među kojima su i "Pasta i vino", "Vino na posnoj trpezi", "Divljač i vino", "Vino i limun", "Vino i začini", "Vino i čokolada" ... Taj deo je posebno bio namenjen dodatnom promovisanju srpskog vinarstva, u okviru kojeg su posetioci mogli da probaju 100 različitih vina i da upoznaju 22 domaća vinara.
Festival IN VINO predstavlja jedan od najvećih vinskih događaja u regionu, na kojem učestvuje  najpoznatije vinarske kuće iz zemlje, regiona i čitavog sveta. Festival je i ove godine posetilo nekoliko hiljada znatiželjnih ljubitelja vina, a njegovom značaju doprinosi učešće najeminentnijih domaćih i stranih profesionalaca i specijalnih gostiju iz sveta vina – uglednih vinara, degustatora i novinara, ali i poznatih imena iz sveta politike, kulture i yabeve.
Organizator VIII Beogradskog salona vina, Marketinška agencija IN VINO,  specijalizovana agencija za promovisanje kulture vina, domaćeg vinarstva i vinskog turizma, marketinško zastupanje domaćih podruma i vinarskih kuća, kao i promovisanje domaćeg vinskog turizma na sajmovima i festivalima u inostranstvu, i ove godine je besprekorno odradila ceo posao, počev od sjajnog programa sačinjenog od radionica, prezentacija, predavanja, promocija i specijalnih degustacija, sa ukupno 42 događaja specijalnih tematskih večeri u najboljim beogradskim restoranima, do izbora prigodne muzike, čaša i ostalog.
Više slika sa VIII Beogradskog salona vina, možete videti  o v d e.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com