Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM HOTELI City Hostel unapređuje smeštajnu ponudu Novog Sada

City Hostel unapređuje smeštajnu ponudu Novog Sada

  • PDF

Pred novogodišnje praznike, otvoren je City Hostel, najmlađi u porodici novosadskih hostela. Situiran je u starom gradskom jezgru, u Radničkoj ulici br. 21. Njegov vlasnik, Igor Erhartič je stručnjak hotelijerstva, sa diplomom stečenom na američkom Albama koledžu.

Rešio se na ovaj korak jer smatra da svojim znanjem u ovoj oblasti može da upotpuni smeštajnu ponudu grada.

 

City Hostel je osmišljen tako da unapredi imidž hosltelijerstva, ali i grada Novog Sada. City Hostel zauzima dve etaže sa pet soba, ukupnog kapaciteta 32 ležaja, dve društvene prostorije, mini kuhunju, i toalete, sve uređeno po svetskim standardima. U ovom prostoru nema improvizacije, sve je novo, mladalačko i udobno, tako da će hostelske „spavaonice“ verovatno biti unapređene u kultno mesto, gde će gosti sa raznih strana, koji borave u glavnom gradu Vojvodine, poneti lepo iskustvo o nama kao domaćinima i ljudima i ponovo se vratiti.

City Hostel je na raspolaganju 24 sata, i nudi dopunske usluge u smislu pomoći u snalaženju u gradu i usluge transporta, tako da se niko neće osećati samim i zapostavljenim. Ljubazno osoblje, sa znanjem stranih jezika, ali i „naoružano“ informacijama iz istorije grada, dešavanjima, aktuelnim manifestacijama, mestima za zabavu, uvek je spremno da pomogne gostima. I sve to zvuči kao stvaranje jedne velike porodice prijatelja, zajedničkih interesovanja, iskustva i društveno-zabavnog života, uskraćenim u izolovanim uslovima smeštaja klasičnog tipa.

Hosteli su po definiciji vrsta smeštaja jeftinijeg tipa, manje komforna i kvalitetna od hotela. Oni predstavljaju deo filozofije jeftinijeg načina putovanja, pre svega za potrebe i mogućnosti mladih ljudi, pre svih, studenata. Hosteli su izum XX veka. Isprva su se za takve prilike koristile seoske kuće, a najčešće škole, privremeno preuređene za potrebe gostiju. Srednja generacija dobro pamti primorske škole u vreme letnjih meseci, koje su preuzimale funkciju hostela, u koje su bili smeštani klinci iz untrašnjosti.

Gospodin Richard Schirrmann iz nemačkog gradića Altene, smatra se rodonačelnikom hostelinga u svetu. On je oko 1909. godine, pokrenuo ideju putovanja mladih ljudi, studenata i đaka, ponudivši im smeštaj jedostavnijeg komfora i nižih cena. Richard Schirrmann je bio učitelj i za ekskurzije na selu, koristio je zatvorene škole. Godine 1912. podržan od strane gradskih čelnika, ali i mladih, uspeo je da zamak u Alteni pretvori u prvi zvanični hostel na svetu. Godine 1930. u Nemačka je već imala 30 namenskih objekata ovakvog tipa.

Tokom više od 100 godina postojanja hostelinga, napravljeni su krupni koraci u smislu širenja njihove mreže, povećanja komfora, usluga. Danas se, međutim zbog oštre konkurencije, oni sve više približavaju hotelima, želeći da svojim gostima pruže kvalitetniju i što potpunije usluge. U vreme opšte besparice, hosteli postaju sve brojniji i popularniji i predstavljaju realan izbor smeštaja svetskim putnicima, bez obzira na godine. Nekada isključivi izbor bekpekera i studenata, postaju sve popularniji muđu poslovnim ljudima i porodicama.

Do pre par godina, u Srbiji su hosteli bili prava retkost, a danas su redovna pojava. Beograd ima preko 60 hostela, a Novi Sad desetak.

I upravo su lokacija i atmosfera hostela presudne za njihov reiting među srodnicima, o čemu svedoči spisak najboljih evropskih hostela. Za prestižnu nagradu „Hoskar“, koja se za najbolji evropski hostel, devetu godinu bira, glasa preko milion klijenta sajta www.Hostelworld.com. U toj trci, ove godine je učestvovalo 25.000 hostela širom Evrope. Za sada, najtraženiji a samim tim i najbolje ocenjivani hosteli u Lisabonu, Marseju, Berlinu i Barseloni.

Umećem vođenja ovakvog tipa objekta, ne samo znanjem već i dobrim namerama i srcem, sigurno je da će City Hostel ubrzo zauzeti značajno mesto u društvu najboljih.

 

Više slika iz City Hostela, možete videti o v d e.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com