Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA PMF: Noć biologije 2012.

PMF: Noć biologije 2012.

  • PDF

Drugi put u Srbiji, na novosadskom Prirodno-matematičkom fakultetu, Departmanu za biologiju i ekologiju, Trg Dositeja Obradovića 3, u petak 20. aprila od 16-24h, znatiželjnike čeka noćna avantura. Interaktivne radionce će ih uvesti u magični svet prirode i biologije, a iz prve ruke će od stručnjaka sa ovog fakulteta dobiti pregršt odgovora na pitanja iz domena života i nauke.
Posetioci mogu napraviti grafit od mahovine, poneti kući svoju DNK, proverite koliki im je krvni pritisak, popiti čaj, otkriti šta to dr Haus ipak nije znao, šta jedu biljke mesožderke, a ko koga jede u prirodi i ko gde živi, šta se to dešava u herbaru. Moći će da budu "bio mythbusters", da prisustvuju miš-party, saznaju kome je to upala lupa u med. Takođe, imaćete priliku da se družite sa, sada već čuvenim, Đoletom i njegovim novim drugom Tasom. Ovo je samo delić onoga što očekuje znatiželjnike na "Noći biologije", beo bogato pripremljenog programa, jedinstvenog po svom sadržaju.
Pored radionica, planirane su i prezentacije 11 prirodnih dobara Vojvodine, koje će predstavljati njihovi stvaraoci. Takođe, u okrilju noći moći ćete da čujete i predavanja „Forenzička entomologija“, „Zmije otrovnice-opasne lepotice“, da saznate kako su studenti PMF-a doživeli Tajland...
Planirana je i projekcija filmova: „Male stajaće vode Vojvodine“, više puta nagrađivanog autora ekoloških filmova mr Olivera Fojkara, film Pokreta gorana Novog Sada, kao i ostvarenje mr Svetozara Santovca, kustosa Zrenjaninskog muzeja, koji će predstaviti film „Fauna vilinskih konjica Odonata (Insekta) Vojvodine“.
Biće prikazane i dve nagrađene emisije autorke Aleksandre Božović, novinarke RTS-a: „Lekovito bilje“ i „Vaša bunda je bila život“.
Kako se „To“ zaista radi iz prve ruke, imaćete prilike da saznate od studenata Departmana koji će predstaviti svoj projekat „Veštački mrest mladice“, sa njihovim gostima Vanjom Grbićem i Jovanom Memedovićem uz film „Borci za Drinu“.
Ovaj poziv za učešćem na “Noći biologije 2012.” upućen je, pre svega, maturantima, ali i svim znatiželjnim i ljubopitljivim mladim ljudima koji žele da nauče i čuju nešto novo. Moguća je ljubav na prvi pogled prema biologiji, nauci o životu. Zato su za ovu priliku predstavnici
Departmanu za biologiju i ekologiju pripremili i prezentaciju o prednostima i lepotama studiranja biologije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com