Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Ivan Sarajlić: Milenij hoteli, vrh turističke ponude Kvarnera

Ivan Sarajlić: Milenij hoteli, vrh turističke ponude Kvarnera

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

Ispred glavnog organizatora manifestacije Dani Kvarnera u Novom Sadu, koji su održani od 17. do 19. maja u centru grada, bili su Milenij hoteli, iz Opatije. O poseti odabrane grupe javnih, kulturnih radnika i umetnika Primorsko-goranske županije, odnosno Kvarnera, Novom Sadu, te nešto više o grupi hotela koju prdstavlja, voditelj korporativnih komunikacija Milenij hotela, Ivan Sarajlić je rekao:

-Radi se u jednoj uzvratnoj manifestaciji s obzirom da su u februaru ove godine, Dani Novog Sada bili u Rijeci i Opatiji. Mi smo celu priču malo proširili, i ovu našu manifestaciju u Novom Sadu , nazvali Dani Kvarnera, tako da se predstavila čitava naša regija, uključujući Opatiju, a na inicijativu Milenij hotela.

Ono što smo mi za te dane pripremili je: prvog dana je otvorena izložba „Slavni gosti na Jadranu“, koja se nalazi u postavci Hrvatskog muzeja turizma iz Opatije. Izložba će u Novom Sadu biti postavljena do 28. maja. U petak i subotu, 18. i 19. maja, održane su prezentacije regije Kvarnerskog zaliva, na Trgu slobode, ispred Turističko-informativnog centra. Ali ne obične prezentacije. Njima smo hteli pokazati deo bogate baštine cele naše regije, pa su tu bili i Žejanski Zvončari, koji su predstavili karnevaske običaje, s nama je bila i klapa „Volosko“, priredili smo degustacije pršute, sira, domaćih rakija. Kostimirane hostese u karakterističnim austro-ugarskim kostimima-krinolinama, simbolizovali su austrougarski period u Opatiji, tako da je bilo zanimljivo za pogledati i o nečemu novom se informisati. Za kraj naše posete smo pripremili koncert klape „Volosko“, u lepom koncertnom prostoru Sinagoge, a ulaz je bio besplatan.

 

-A šta Kvarner nudi srpskim turistima? Leto nam se bliži i nadamo se da će Novosađani u velikom broju provesti svoj odmor na Kvarneru. Ono što pripremamo, konkretno u Milenij hotelima, je da se jedan ekskluzivan koncert Stefana Milenkovića, 19. jula na terasi hotela Milenij. Na Opatisjkoj letnjoj pozornici, tokom celog leta planirana su brojna atraktivna događanja, festival mjuzikla, klasične muzike, veliki koncerti, između ostalih i koncert Đorđeta Balaševića. Bogato muzičko leto zahuktava se već sredinom juna, koncertom na Opatijskoj letnjoj pozornici, pijaniste Maksima Mrvice.

-Milenij hoteli je grupacija hotela lux kategorije, dva hotela sa četiri i dva hotela sa pet zvezdica: Milenij, Sveti Jakov, Hotel Četiri opatijska cvijeta i Hotel Agava. Radi se o grupaciji hotela koja u poslednje vreme na vrhu turističke ponude, nešto najbolje. Nije popularno da se sami hvalimo, ali nagrade i priznanja koja smo dobili govore tome u prilog. Ono na čega smo posebno ponosni je što imamo puno gostiju iz Srbije i mislim da smo u Opatiji na prvom mestu. Imamo puno zadovoljnih gostiju koji nam se vraćaju iz godine u godinu, pa tako da smo rado i ovde, i rado primamo vaše sugrađane kod nas. Pripremili smo promotivne pakete, posebno za turiste sa ovog tržišta, sa atraktivnim cenama, pa se nadam da ćemo se tokom leta videti u Opatiji.

Više nego uspešna promocija Kvarnera u Novom Sadu, pomognuta od grada, TONS-a i Novosadskog sajma, sigurno će doprineti obnavljanju starih veza i tradicije Novosađana i Vojvođana da svoja leta provode u Opatiji, Rijeci, nekom živopisnom mestašcu ili pored kristalno čistog mora na nekom od mirisom četinara obavijenom ostrvu Kvarnerskog zaliva. Ova poseta će zasigurno isprovocirati i neke nove, mlade ljude koji nisu imali prilike da istraže živopisne krajolike, nama najbližeg mora, da krenu put Kvarnera.

O ponudi ove grupacije hotela više možete saznati na sajtu www.milenijhoteli.hr.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com