Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TO Ruma uređuje zaštićeno stanište Bara Trskovača kod Platičeva

TO Ruma uređuje zaštićeno stanište Bara Trskovača kod Platičeva

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Turistička organizacija opštine Ruma je u cilju promocije i šire popularizacijie zaštićenog staništa Bara Trskovača kod Platičeva, započela realizaciju projekata za koji su dobijena sredstva od dva Sekretarijata Vlade AP Vojvodine.

Sredstva dobijena od Pokrajinskog sekretarijata za privredu za projekat pod nazivom “Turistička valorizacija zaštićenog staništa Bara Trskovača” iskorišćena su za nabavku tri nova turistička čamca. Plovila su spuštena u vodu i ukotvljena  08. juna 2012. godine i spremna  da od jeseni prihvate zainteresovane posetioce i turiste koji žele da se kroz vožnju čamcima po Bari Trskovači upoznaju sa raznolikim biljnim i životinjskim svetom ili tek da uživaju u lepoti zaštićene prirode.

Pored toga, Turistička organizacija opštine Ruma dobila je  sredstva od Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine za projekat “Revitalizacije staništa i promociju prirodnih vrednosti zaštićenog staništa Bara Trskovača”. Ova sredstva su namenjena za izgradnju osmatračnice, sa koje će moći da se sagleda celokupan lokalitet, i nastrešnice sa klupama i stolom, kao i za košenje trave, krčenje grmlja i uređenje terena na rubnim delovima Trskovače. Pomenuti  radovi bi trebalo da se obave u toku  letnjih meseci. Na realizaciji ovog projekta biće angažovani i stanovnici Platičeva, volonteri i stručnjaci kako bi u što skorije vreme Bara  Trskovača bila dostupna svim posetiocima, bilo da je reč o đacima, studentima, ribolovcima, lokalnom stanovništvu ili turistima i zainteresovanim ljubiteljima prirode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com