Sat02242018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Festival vina Kikinda 2012.

Festival vina Kikinda 2012.

  • PDF

Hrabrost koju su pokazali prošle godine, organizovanjem prvog Festivala vina u Kikindi, kao i opravdanost preuzimanja još jednog izazova, daje im za pravo da ovu pustolovinu nastave, kako bi svom gradu doneli još jednu u nizu velikih manifestacija koje, kako vreme prolazi, postaju pravi brendovi. Zato se javnost obaveštava da će se u subotu, 08.12.2012. i ove godine održati ova divna, poučna i zanimljiva manifestacija, što bi vitezovi rekli: „U slavu Boga i u slavu vina“...

Festival vina – Kikinda 2012, pokazaće još jednom, opravdanu potrebu podizanja nivoa uzgoja vinove loze i proizvodnje vina, kao neiskorišćenih resursa u oblasti poljoprivrede. Organizatori, Udruženje Banatska lenija, uz pomoć opštine Kikinda, će i ovoga puta, u prostoru restorana Lovačkog doma, ponovo zajedno raditi na podizanju nivoa vinske kulture, te pokušati pokazati prisutnima kako nije lako, ali je lepo baviti se ovim poslom, a još lepše u njemu uživati. Ovim festivalom Kikinđanima će biti omogućeno da se upoznaju sa proizvodnim programom mnogih uspešnih vinskih kuća, a učesnicima da se na direktan i praktičan način predstave svojim potencijalnim kupcima.
Prvi deo manifestacije je predviđen za prezentovanje proizvodnih programa vinskih kuća, četiri stručna predavanja za posetioce, razmenu iskustava i novih saznanja. Početak ovog dela Festivala je predviđen da počne u 1400h (od 11-14h je prezentacija lokalnih proizvođača) i da traje do 1900h. Organizator će uz adekvatan prostor za izlaganje proizvoda omogućiti i medijsku promociju u sredstvima inforamisanja. Izlagačima je omogućena prodaja vina, bez obaveze plaćanja kotizacije, već samo ulogom jednog vinskog kartona (6 boca/0,7L), čime se stiče pravo učešća, nastup i degustacija vina za vrema trajanja vinske večere.
Na predavanjima će biti reči o pripremi zemljišta, podizanju zasada vinove loze, uzgoju, nezi i zaštiti, pravilnom čuvanju grožđa, prizvodnji vina, marketingu, zdravstvenoj važnosti konzumiranja vina, kao i vinskom bon-tonu.
Drugi deo događaja, svečana vinska večera, ima za cilj upoznavanje prisutnih sa kulturom i potrebom pravilnog uklapanja hrane i vina. Vinsko veče je planirano da počne u 2000h.  Biće ispunjeno prezentovanjem pet gangova sa adekvatnim vinima. Predviđen je prigodan  program, kako bi upotpunio ovo, organizatori se nadaju, predivno veče. Učesnicima je pored same vinske večere, obezbeđena i mogućnost prodaje vina i posle završetka zvaničnog programa (oko 2215h), jer će svima i trebati kako bi nastavili sa uživanjem u toj večeri. Za izlagače je obezbeđen besplatan smeštaj u novoizgrađenom objektu ’’Dom učenika’’ u Kikindi. Važnost ovakvih događaja, pored članova Udruženja Banatska lenija, prepoznali su i prijatelji Festivala, Opština Kikinda, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Poljoprivredna stručna služba Kikinda i mnogi pokrovitelji, pa svi vinoljupci u ovom gradu sa nestrpljenjem očekuju ovu manifestaciju i unaprad se raduju zajedničkom poslu i uživanju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar