Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE Manifestacije Sma Building predstavio Gastro Vojvodinu na VinoCom festivalu u Zagrebu

Sma Building predstavio Gastro Vojvodinu na VinoCom festivalu u Zagrebu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

Sma Building je jedina medijska kompanija koja punih 10 godina prati sajamske manifestacije u regiji ex Yu i povezuje veliki broj poslovnih ljudi. Sticajem okolnosti, nakon poznanstva sa gospodinom profesorom Ivanom Dropuljićem, pozivani smo da učestvujemo na ovogodišnjem, sedmom po redu VinoComu, Međunarodnom festivalu vina i kulinarstva, organizovanom u zagrebačkom Hotelu “Esplanade” 30. novembra i 01. decembra 2012. godine.

U dogovoru sa direktorom sajma, gospodinom Dropuljićem,, Sma Building je pripremio radionicu pod nazivom “Gastro Vojvodina” i pod njeno okrilje pozvao samo dve kompanije: Specijalni rezervat prirode “Zasavica” i Vinariju “Aleks” iz Sremskih Karlovaca Nenada Bermeta Ratkovića, koje su se predstavile na štandu u delu sajma namenjenom gastronomiji. Na VinoComu, SRP Zasavica je predstavila svoj i svetski brend, jedini i najskuplji sir na svetu od magarećeg mleka “Puli”. Ispred
Zasavice zainteresovane je sa ovim jedinstvenim proizvodom upoznavao predstavnik Zasavice, gospodin Jovan Vukadinović.
Uvek šarmantan, sa brkovima, sremačkom odećom i pozitivnom energijom, Nenad Bermet Aleks je, po običaju, bio prava atrakcija i promovisao ne samo Bermet vino, nego i sjajnu priču. Njegov “Baron Bermet” ima svoju istorijsku podlugu u priči o srpskom Patrijarhu Josifu Rajačiću, koji je poznat po mnogo čemu, između ostalog i po tome što je svojevremeno dodelio titulu hrvatskom Banu Josipu Jelačiću, inače, rođenom u Petrovaradinu. U zajedničkoj saradnji Nenad Bermet Aleks promovisao je i Portugizer, odlično vino vinarije Mačkov podrum iz Iriga. Svakako najvrednija, te glavna za organizaciju funkcionisanja kompletnog štanda “Gastro Vojvodina”, bila je vlasnica “Building produkcije” Jasmina Večei, dok je kompletnu organizaciju pratio Gabor Večei.
Veliki broj poznatih novinara, voditelja sa hrvatske televizije, fotografa, vlasnika portala iz regije ex Yu, Eu, Rusije namenjenih vinu i gastronomij su posetili malu, ali složnu ekipu iz Srbije. “Building produkcija” je ovu sajamsku manifestaciju iskoristila da promoviše svoju novu televizijsku emisiju “Sekina Kuhinja” te “GastroTube” internet televiziju (www.livestream.com/gastrotubetv/). Štand je, između ostalih, posetio i ambasador Srbije u Hrvatskoj, gospodin Stanimir Vukićević, sa kojim su ekipa “Gastro Vojvodina” fotografisala i zabeležili intervju. Gospodin Vukićević je na štand doveo i jednog funkcionera iz Evropske unije, koji je bio oduševljen prikazanim proizvodima. Štand “Gastro Vojvodina” posetio je i zadržao se u dužem srdačnom razgovoru i gradonačelnik grada Zagreba, gospodin Milan Bandić. Gradonačelnik Zagreba je probao promovisane specijalitete, sir “Puli”, Baron Bermet i vino Portugizer i izrazio svoje zadovoljstvo nakon degustacije, a potom dao i prigodan intervju.
Sveukupni utisak je zaista sjajan, jer su naši izlagači na VinoCom-u bili toplo dočekani. Što se same manifestacije VinoCom tiče, ona je potvrdila da je to zaista najelitniji sajam vina i gastronomije u Hrvatskoj. O ozbiljnosti ovog vinskog hepeninga najbolje govori podatak da je na festivalu učestvovalo više od 250 izlagača, da ga je pratilo i izveštavalo 200 domaćih i oko 30 stranih novinara, te da je vina degustiralo više od 8.000 posetilaca.
Fotografije: Gabor Večei-Building produkcija

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com