Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Novi Sad atraktivan za turiste iz Slovenije

Novi Sad atraktivan za turiste iz Slovenije

  • PDF

Turistička organizacija Grada Novog Sada predstavila se u periodu od 24. do 27. januara 2013. godine na sajmu Alpe–Adria: Tourism and Leisure Show, Sajmu turizma i slobodnog vremena u Ljubljani, Slovenija, na štandu Turističke organizacije Srbije sa ostalim turističkim organizacijama iz zemlje.

Predstavnice TONS-a, u okviru svojih zaduženja, predstavile su turističku ponudu Novog Sada putem promotivnog materijala TONS-a i promotivnim materijalom ključnih subjekata, kao i direktnim kontaktima sa zainteresovanim posetiocima, turističkim novinarima i agencijama, turističkim regijama, organizacijama i udruženjima.
Tokom sajma, primećeno da je Novi Sad kao destinacija i dalje izuzetno interesantan i privlačan turistima iz Slovenije. Zainteresovani potencijalni turisti bi se mogli podeliti u dve grupe: jednu grupu čini mlađa populacija (do 35 godina) koja Novi Sad želi da vidi kroz festivale, dobar provod, eventualno posetu turističkim potencijalima kao što su Dunav, plaže, kulturna dobra, dok druga grupa posetilaca spada u stariju populaciju (od 45 godina pa na više) koja rado dolazi u nekoliko navrata u toku godine da pešači po Fruškoj gori, obilazi manastire, vinske podrume, salaše i etno kuće. Starija populacija dolazi organizovano u manjim ili većim grupama, dok mlađa populacija dolazi individulano javnim prevozom ili kolima.
Alpsko-jadranski (Alpe-Adria) sajam je vodeći turistički skup ove vrste u regionu, koji je za naše turističke radnike zanimljiv zbog dolaska svetskih putnika na ovu, za njih novu destinaciju na tržištu, ali i zbog privlačenja turiste iz ovog regiona, u koji se, sem zemalja bivše Jugoslavije, između ostalih, ubrajaju i Španija, Turska, Grčka i Maroko.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com