Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Slovenci najavili dolazak na Vinofest u Vršcu

Slovenci najavili dolazak na Vinofest u Vršcu

  • PDF

Turistička organizacija Vršac predstavila je minulog vikenda potencijale svoga grada na 7. po redu sajmu turizma Alpe-Adria u Ljubljani. Grad kulture, tradicije, grad vina i vinogradarstva, turistima, oduvek je imao šta da ponudi, pa je i logično da je za ovu destinaciju vladalo veliko interesovanje kako posetilaca, tako i slovenačkih turističkih agencija.

Na pomenutom sajmu je, između ostalog, sa predstavnicima turističke agencije “Kompas” iz Novog Mesta dogovoren dolazak jednog autobusa sa preko 50 turista na manifestaciju “Vinofest” u martu. Oni će tim povodom, pored festivala, razgledati grad, degustirati vina, obići vinsko selo Gudurica i prisustvovati svečanoj večeri.
U Turističkoj organizaciji Vršca nisu krili zadovoljstvo da se turisti iz Slovenije vraćaju u njihov grad, a pogotovo što će prisustvovati manifestaciji „Vinofest“ u tolikom broju.Festival vina, vinogradarstva i vinogradarske opreme “Vinofest” je sada već tradicionalna manifestacija, koja iz godine u godinu privlači sve veći broj izlagača, kako vinara tako i proizvođače vinarske i vinogradrske opreme, ali i sve veći broj posetilaca. Pored redovnih izlagača iz naše zemlje veliko interesovanje za ovaj festival pokazuju i vinari iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine, tako da ova manifestacije polako stiče međunarodni karakter. Pored komercijalnog, ovaj festival ima i takmičarski karakter, odnosno vinari koji su zainteresovani mogu doneti svoja vina na ocenjivanje. Ocenjivanje vrši stručna komisija. Vina na ocenjivanje mogu poslati i vinari koji ne učestvuju na festivalu nego samo žele da provere kvalitet svojih vina ili osvoje neku od nagrada, kao što su Velika zlatna medalja za kvalitet u raznim kategorijama vina, koje sad već imaju prestižno značenje među vinarima. U prilog tome govori i činjenica da Opština Vršac otkupljuje vino od pobednika festivala, za potrebe prezentacija.
Osmi Festivalu vina, vinogradarstva i vinogradarske opreme Vinofest biće održan od 22 – 23. marta 2013. godine u Velikoj sali hotela „Srbija“. Kotizacija za izlagače iznosi 2.000 dinara, u šta je uključeno dobijanje stola, stolica i bokala . Zainteresovani uzorke vina za ocenjivanje moraju predati u dve flaše od 0.75l. Na svakoj flaši potrebno je naznačiti vrstu vina i godinu proizvodnje. Cena po uzorku iznosi 300 dinara. Uzorci vina za ocenjivanje se mogu dostaviti do 22.03.2013. godine, odnosno do početka manifestacije u 10 časova. Prijavu za učešće potrebno je dostaviti najkasnije 15.03.2013. godine. Svečana večera iznosi 2.000 dinara za jednu osobu i nije obavezna za izlagače.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon Turističke organizacije opštine Vršac: 013 832 999 i 831 055 ili na mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli i Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar