Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Festival mladog vina u Gudurici

Festival mladog vina u Gudurici

  • PDF

Vršački kraj je izuzetno aktivan u vinskom turizmu i ugostiteljstvu, što se vidi na svakom koraku. Tako je nedavno, Etno kuća ”Dinar”, praktično najmlađa u ovoj branši, s obzirom da je osnovana 2008. godine, bila dobitnik plakete za kvalitet u ovoj konkurenciji koju joj je dodelila Privredna komora Vojvodine. Ovo je još jedan podstrek za vršačke ugostitelje i dokaz da se za kratko vreme može prepoznati kvalitet turističkih usluga.

Novu prilku za dokazivanje i doček vinskih hedonista, vršački vinogradari i ugostitelji, imaće već u subotu, 2. Februara, od 11 do 17 časova, kada će gudurički podrumi „Vrekić“, „As“, „Nedin“, „Selekta“, „Proševski“ i „Gudurička priča“ širom otvoriti svoja vrata, kako bi ugostili sve posetioce Festivala „Dani mladih vina“.
Gudurica, vinsko selo sa vekovnom tradicijom u proizvodnji vina, organizuje niz manifestacija radi boljeg pozicioniranja na tržištu vina. Jedna u nizu je i Festival “Dani mladih vina”, koji Udruženje vinara “Vinsko selo” ove godine organizuje po prvi put.
Ovu manifestaciju podržali su i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu AP Vojvodine, koji je i glavni pokrovitelj manifestacije, kao i Opština Vršac, MZ Gudurica i Turistička organizacija opštine Vršac. Svoj dolazak potvrdili su brojne zvanice i gosti iz zemlje i inostranstva.
Udruženje vinara „Vinsko selo“ i Turistička organizacija opštine Vršac pozivaju sve ljubitelje vina da svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju i da iskoriste priliku da probaju najkvalitetnija gudurička i vršačka vina.
Vršačka regija ubraja se u najstariji vinogradarski kraj, koji je prepoznatljiv i po proizvodnji vina, ali i kao destinacija koja, između ostalog i zbog organizovanja niza vinskih manifestacija tokom godine, ima predispozicije da postane lider i razvije ovaj specifičan oblik turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar