Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Novosadski Klub planinskog skejtborda ATB predstavio se na Sajmu turizma

Novosadski Klub planinskog skejtborda ATB predstavio se na Sajmu turizma

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Turistička organizacija Novog Sada, veliki prijatelj Kluba planinskog skejtborda „ATB“ i Manifestacije „Izazov u planinskom skejtbordu“, omogućila je članovima Kluba da se u subotu 23. februara 2013. godine, predstave na 35. Sajmu turizma u Beogradu i na taj način otvorila paket planiranih promotivnih aktivnosti.

Slobodan Banović, direktor KPS „ATB“ smatra da su subotnja prezentacija ovog još nedovoljno afirmisanog ekstremnog sporta na našim prostorima, kao i predstavljanje Manifestacije 1. Svetski izazov u planinskom skejtbordu u disciplini border kros, naišli na veliko interesovanje mnogih turističkih i sportskih kompanija.
-Ovaj atraktivan i nesvakidašnji sport, zainteresovao je mnoge posetioce i izlagače i ostvarili smo značajne kontakte koji će doprineti popularizaciji planinskog skejtborda, a samim tim i našeg Kluba. Predstavili smo se i stranim novinarima koji su posetili Novi Sad i sa mnogima od njih dogovorili buduću saradnju, što će doprineti popularizaciji i našeg grada, ali i regiona, posebno što će ovu godinu obeležiti 1. Svetski izazov u planinskom skejtbordu, zakazan za prvi pun vikend u septembru – 06. i 07. 09.2013. godine – istakao je Slobodan Banović. On je naglasio i veliki značaj podrške koju Klubu pruža Turistička organizacija Novog Sada. Najavio je i pravi promotivni ‘bum’ koji javnost očekuje u ovoj godini, ispunjen adrenalinom kao zaštitnim znakom vozača dasaka za sve terene.
Klub planinskog skejtborda „ATB“ postoji od 2006. godine. Glavna aktivnost mu je planinski skejtbord (mountainboard ili all terrain board), ali se njegovi članovi bave i drugim alternativnim sportovima koji imaju veze sa daskama, kao što su skejtbord i snoubord. Cilj kluba, pored bavljenja sportom, je i promocija i popularizacija ovih sportova u regionu, ali i uspostavljanje kontakata sa zaljubljenicima u planinski skejtbord iz drugih zemalja. Iza članova kluba stoje mnoge medalje i titule vicešampiona.
Velika želja i upornost članova KPS "ATB" doprinela je višegodišnjoj uspešnoj organizaciji Manifestacije Evropski izazov u planinskom skejtbordu u Bukovcu. Prošle godine je obeležen mali jubilej i po 5. put su iznad Novog Sada podizani oblaci prašine i adrenalina. Učestvovalo je 40 takmičara iz 10 evropskih zemalja. Kako su se članovi KPS „ATB“ i prošle godine pokazali kao pravi domaćini iza kojih stoje brojna iskustva sa mnogih takmičenja van naših granica, ali i organizatorsko iskustvo na terenu u Bukovcu (staza je jedna od najdužih staza u svetu - 700 metara i kao takva omogućava brzinu od preko 50 km/h), ukazana je čast Klubu „ATB“, Srbiji, Vojvodini, Novom Sadu i Bukovcu, da ove 2013. godine dočeka najbolje svetske vozače planinskog skejtborda u okviru 1. Svetskog izazova u planinskom skejtbordu u disciplini border kros.
Ljubav klubskih šampiona prema brzini, adrenalinu i prašini, kao i dugogodišnja podrška MZ Bukovac i Turističke organizacije Novog Sada, te prošlogodišnje preporuke Gradske uprave za sport i omladinu, ali i mnogih prijatelja ekstremnog sporta, doprineli su da se naša zemlja stavi na svetsku sportsku mapu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar