Fri02232018

Poslednja izmena:11:00:09 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Univerzitet Privredna akademija promoviše obrazovanje tokom cele godine

Univerzitet Privredna akademija promoviše obrazovanje tokom cele godine

  • PDF

Univerzitet Privredna akademija je prvi privatni i prvi privatni akreditovani univerzitet u Vojvodini u čijem sastavu se nalaze četiri fakulteta: Pravni fakultet ze privredu i pravosuđe u Novom Sadu, Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu (FIMEK), Stomatološki fakultet u Pančevu i Fakultet za menadžment malih i srednjih preduzeća u Beogradu.

Na IX Međunarodnom sajmu obrazovanja “Putokazi” u Novom Sadu, Univerzitet Privredna akademija predstavio je tri fakulteta: FIMEK, Pravni i Stomatološki fakultet. Ovo je bila dobra prilika da se maturanti bliže upoznaju sa fakultetima i programima koji im se nude. Takođe, ovde su predstavljene osnovne, master i doktorske studije na sva tri fakulteta, a sve to na Univerzitetu koji ima tradiciju od preko deset godina.
Tamara Krstić, PR Univerziteta Privredna akademija, domaćin i vodič kroz sistem edukacije Univerziteta za vreme trajanja Sajma, odgovarajući na pitanje, kako mlade ljude zainteresovati da dođu baš kod njih, kaže:
-Mi se trudimo na razne načine. Npr. na Pravnom fakultetu organizujemo takmičenje u besedništvu, koje od ove godine uključuje i maturante, u istoj toj disciplini. To je svojevrsna regrutacija mladih, jer ukoliko žele da budu pravnici moraju da razviju svoje retoričke sposobnosti, a naš fakultet će se truditi da popustima na školarinu
i zasluženim nagradama zadrži najbolje. Organizujemo i takmičenje maturanata iz cele Vojvodine, u opštoj kulturi i informisanju. To je takmičenje “FIMEK nagrađuje znanje” i ove godine se organizuje četvrti put za redom. Prošle godine je učestvovalo 55 srednjih škola iz 26 gradova Vojvodine, i nadamo se da će se to ponoviti i ove godine, sa još više škola-učesnica. Jedno takvo takmičenje je jedinstveno na prostorima Vojvodine, a ujedno predstavlja svojevresnu pripremu za prijemne ispite, jer se na sve više fakulteta, na prijemnim ispitima, polaže i test iz opšte kulture i informisanosti.
Univerzitet Privredna akademija je jedan od
retkih koja svojim studentima nudi kompletan program, pa između i ostalog smeštaj. Svi studenti imaju mogućnost da po pristupačnim cenama borave u hotelu, koji se nalazi u okviru zgrade Univerziteta. Hotel ima jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe, stalni video nadzor, i tehničko obezbeđenje, čije je održavanje uključeno u cenu. Studenti
imaju neograničen pristup Wireless internetu, a u bibliotekama se nalazi bogat fond knjiga, dovoljan za studiranje na svim nivoima, koji zadovoljava široko polje interesovanja iz različitih oblasti.
–Naša Akademija je posebno poznata po prohodnosti, po mogućnostima za međunarodnu saradnju. Posebno se insistira na međunarodnoj saradnji, s obzirom da je nama u cilju da se povežemo sa što većim brojem institucija. Univerzitet je potpisao oko 30 ugovora o međunarodnoj saradnji sa visokoškolskim ustanovama, što u zemlji, što u regionu, što u EU. Tako je FIMEK jedini u Srbiji član Evro-mediteranskog univerziteta – EMUNI UNIVERSITY, koji ima preko 200 članova. Pored toga, naši studenti imaju mogućnost da četvrtu godinu završe na Internaconalnoj Business school (IBS) u Budimpešti ili Beču. Takođe, mogu da idu na Panevropski Univerzitet "APEIRON", što podrazumeva sticanje diplome i FIMEK-a i tog Univerziteta. Privredna akademija obrazuje jako dobro kadrove za savremene trendove: pisanje projekata, međunarodnu saradnju, znanje jezika, a sve to putem određenih dodatnih kurseva, koje osim naših studenata mogu da pohađaju i drugi zainteresovani ukoliko žele dalje da napreduju u karijeri. Takođe, u okviru Centra za edukaciju i specijalističke Pravnog fakulteta imamo dosta različitih savremenih kurseva koji polaznicima daju dodatne reference, kako bi lakše našli zaposlenje i bili bolji stručnjaci. Pored teorijskog znanja, polaznicima kurseva obezbeđujemo i neke praktične primere kojima ćemo im olakšati rad u svakodnevnom poslu. Na Pravnom fakultetu, imamo i Centar za evropsku integraciju u kome organizujemo kurs pod nazivom “Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji” – obavestila je Tamara Krstić.
Ovo je samo kratak uvid u mogućnosti koje Univerziteta Privredna akademija pruža svojim polaznicima, studentima, a sve detaljnije informacije i odgovore na pitanja, studenti i zaposleni mogu dobiti na štandu Akademije, koja će biti u službi posetilaca do 02. marta. 2013. godine u hali Master Novosadskog sajma. Naravno, ako kojim slučajem ne stignete, uvek možete da im se obratite preko njihovog sajte ili direktno, jer oni su tu za vas.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar