Mon02192018

Poslednja izmena:01:14:42 AM

Back HRANA I PIĆE VINO Vinarija Burčel Todorov, prva stanica na fruškogorskom vinskom putu

Vinarija Burčel Todorov, prva stanica na fruškogorskom vinskom putu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Ukoliko se već ovog leta odlučite da iz vreve grada krenete u obilazak malih, osenčenih i gostoljubivih fruškogorskih vinarija više vam nisu potrebne preporuke, saveti i vodiči. Vinski put kroz Frušku Goru je najzad ocrtan velikim i lepim turističkim putokazima, a za one koji imaju GPS uređaj u kolima obezbeđena je i takva vrsta moderne navigacije.

Vinarija Burčel Todorov je tako prva na putu ljubiteljima vina koji se iz Novog Sada upute u Frušku Goru. Prva oznaka vinskog puta je postavljena kod Molinarijevog parka, kod osnovne škole u Petrovaradinu, a dva kilometra iza nje nalazi se direktna odrednica za ovu vinariju.
Iste turističke i saobraćajne oznake postavljene su na putu iz smera Beograda, odnosno Sremskih Karlovaca ka Petrovaradinu. U svakom slučaju, odakle god da krenete, ako ste krenuli putem fruškogorskog vina, ne možete da zalutate. Čaša dobrog zelenog rizlinga ili opojnog sovinjona čeka na vas. Ministarstvo za ekonomiju, odnosno turizam dovršilo je projekat turističke signalizacije na putevima vina kroz Frušku Goru, tako da su, konačno, fruškogorske vinarije dobile i zvaničan status turističkih destinacija, koji su, istrajnošću, marljivošću i predanošću plemenitom starom zanatu, odavno zaslužile.
Evo kako to izgeda na kraju vinskog puta ispred Vinarije Burčel Todorov u Petrovaradinu u ulici Tunislava Paunovića 6., na 202. metru nadmorske visine, na razmeđi Trandžamenta i Mišeluka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar