Mon02192018

Poslednja izmena:01:14:42 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Finale takmičenja FIMEK nagrađuje znanje

Finale takmičenja FIMEK nagrađuje znanje

  • PDF

Na Fakultetu za ekonomiju i ineženjerski menadžment u Novom Sadu u sredu, 24. aprila 2013. godine održaće se veliko finale takmičenja za sve maturante Vojvodine „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno. Od 65 prijavljenih škola iz 27 gradova Vojvodine u finalu će se naći samo četiri koje su pokazale najbolje znanje.

Takmičenje „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno, koje je zamišljeno kao afirmacija razmene znanja, dobrog druženja, povezivanja srednjih škola, kao i gradova iz kojih maturanti dolaze, počelo je 25. marta 2013. godine u prostorijama Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. Koncept takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“ je zamišljen na način da maturanti kroz zabavu jačaju kako takmičarski, tako i timski duh, kao i sposobnosti kao što su kreativnost, inovativnost, kritički stav i inicijativnost. Misija Fakulteta za ekonomiju i ineženjerski menadžment u Novom Sadu je bila da maturanti, kao budući akademski građani, pokažu svoje znanje i pre nego što dobiju indekse, i da za to budu nagrađeni.
Od 65 škola u kvalifikacija u polufinale se plasiralo 14 ekipa koje su pokazale izvanredno znanje iz opšte kulture i informisanosti. Svaki dan se takmičilo po 5 škola, a u polufinale se plasirala ona škola koja je osvojila najviše bodova, odnosno koja je pokazala najviše znanja. Dokaz da su maturanti ove godine veoma dobro pripremljeni je i to što se nekoliko puta desilo da je bio izjednačen rezultat između dve, pa čak i tri škole. U takvim slučajevima, takmičari sa izjednačenim poenima, odgovarali su na bonus pitanja sve dok bolji nisu pobedili.
U finalu takmičari će, pored pitanja iz opšte kulture i informisanosti, pokazati i svoje preduzetničke veštine i kompetencije rešavanjem zadatog poslovnog problema, koji će im zadati direktor Regionalne razvojne agencije Bačka, Srđan Vezmar. Pored toga, mr Zdravko Živković će takmičarima zadati dodatni zadatak, da reše slagalicu „Doris” koja je proglašena za najbolju slagalicu u 2009. godini od strane najprestižnijeg američkog časopisa „Games“, za rekreativnu matematiku i logičke igre i ušla u antologiju najboljih mozgalica svih vremena po preporuci američke Fondacije G4G.
Finale takmičenja za sve maturante Vojvodine “FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE” tradicionalno, svojim prisustvom, uveličaće i počasni gosti, kao i istaknuti predstavnci privrede.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar