Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Novosađani akcijom čišćenja obale Dunava obeležavaju Svetski dan zaštite životne sredine

Novosađani akcijom čišćenja obale Dunava obeležavaju Svetski dan zaštite životne sredine

  • PDF

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine Naučno-istraživačko društvo studenata biologije i ekologije "Josif Pančić" i Udruženje zaštite životne sredine "Rio" ogranizuje akciju čišćenja dela obale Dunava u Novom Sadu, od Bećarca do Štranda. Akcija se će se održati 05. juna s početkom od 13 sati na plaži Bećarac.

Na ovaj način želimo da skrenemo pažnju sugrađanima o problemu koji je sve više aktualan, a koji se sve češće zanemaruje, a to je sve veće prisutno smeće u našoj okolini. Osnovna ideja jeste da se podigne svest građanima i o značaju pravilnog odlaganja otpada kako ne bi završavalo u prirodi. Ovom prilikom želimo dati prioritet obali Dunava, kao našoj najvećoj reci i što je još važnije kao reci koja nam služi za vodosnabdevannje i koja svakako na svojoj obali ne zaslužuje bilo kakvu vrstu otpada. Naglasak će biti stavljen i na separaciju otpada gde će se izdvajati PET ambalaža i limenke kao poseban otpad.
U akciji će učestvovati članovi oba udruženja kao i svi ljudi koji imaju volju da se pridruže i na ovaj način daju primer svima koji su slabije informisani o jednom od najvećih problema današnjice, problemu otpada.
NIDSBE "Josif Pančić" postoji 30 godina, a najveći broj članova su studenti biologije i ekologije, koji se bave istraživanjem flore i faune, kao i sprovođenjem projekata i edukacija u oblasti prirode i životne sredine.
UZŽS "Rio" bavi se promocijom, edukacijom i realizacijom projekata u cilju poboljšanja životne sredine. U rad udruge su uključeni studenti i svi oni koji žele pridonijeti poboljšanju stanja okoliša.
Svi zajedno treba da brinemo o našem okolišu!

Milica Savić
Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
www.josifpancic.com
062/102-7-107
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar