Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Novi Sad centar okupljanja mladih iz celog sveta

Novi Sad centar okupljanja mladih iz celog sveta

  • PDF

Uvertira za EXIT po drugi put je Omladinski festival ili „Youth Fair“, zamišljen kao promocija omladinskog turizma u regionu. Ove godine „Youth Fair“ će biće održan na gradskom trgu u Novom Sadu, 8 i 9. jula. Prošle godine je ovaj festival, okupio neuobičajeno velik broj mladih, kako učesnika tako i publike, i osim razmene iskustava i planiranja za unapređenje saradnje mladih u regionu na svim nivoima, kao prateća aktivnost, osmišljen je bogat i raznovrstan kulturno zabavni program.

Šta nam organizatori, TO Novog Sada i EXIT team, uz podršku Departmana za geografiju, turizam i  hotelijerstvo PMF-a, pripremaju ove godine za „Youth Fair“, prisutne novinare na konferenciji za novinare održanoj u foajeu Hotela „Putnik“ 5. jula, u Novom Sadu, obavestila je Tihana Putin, iz Turističke organizacije Novog Sada:
-Prošle godine je vladalo veliko interesovanje, ali je ove godine još veći broj zainteresovanih. Iako je 25. juna bio zvanični deadline prijavljivanja za Sajam, do juče smo imali nove prijave i nove molbe za nove izlagače i ponuđače, omladinaca da prisustvuju ovom Sajmu. Predviđeno je dvadesetak štandova, koji će popuniti praktično čitav trg.
I ove godine na ovoj manifestaciji će biti organizatori manifestacija namenjenih mladima, predstavnici brojnih turističkih organizacija iz zemlje i regiona, ferijalni omladinski hotelski kapaciteti, turističke agencije sa raznovrsnom ponudom za čitav region, i ono što odlikuje ovu, a razlikuje se od prethodne godine jeste nova bina i udruživanje sa „Art eco marketom“, koji će u prostoru Katoličke porte u Novom Sadu, od 8. do 14. jula, 2013. godine, organizovati manifestaciju ArtEcoMarket i promovisati umetnost, ekologiju i zdravlje.
Organizatori su predvideli i sadržajan muzički program. Na Trgu slobode slušaće se funk, jazz, rock, dok će se u Katoličkoj porti biti reggae i latino zona.
Da sve bude zanimljivije i svečanije, ove godine će doprineti plesni klub "Sambansa" iz Novog Sada, koji je prepoznat u celom regionu. Oni će u čast otvaranja u ponedeljak, 8. jula u 19h, prodefilovati Dunavskom, Zmaj Jovinom ulicom i Katoličkom portom i na svečan način otvoriti ovu manifestaciju „Youth Fair“, na Trgu slobode.
Na „Youth Fair“ će doći gosti iz celog regiona?!
-Raduje nas činjenica da su svi prošlogodišnji izlagači ponovo sa nama, bilo na štandu ili kao podrške na svečanom otvaranju, bilo putem bendova - dodaje Tihana Putin.
Ideja Sajma je i da se kroz zajedničku regionalnu inicijativu Balkan pozicionira kao jedna od najatraktivnijih destinacija za mlade iz celog sveta. Poznato je da su mladi turisti spremni da menjaju i produže svoj boravak što je praksa pokazala, kada su u pitanju EXIT i Novi Sad. Ovo je dobar način da se istaknu sva interesantna i atraktivna mesta i događaji zbog koji bi mladi trebali ne samo da produže svoj boravak već i da se ponovo vrate.
Omladinski turizam, koji na globalnom nivou učestvuje sa više od 100 milijardi evra godišnje predstavlja veliki potencijal
za sve države regiona Zapadnog Balkana. Praksa je međutim pokazala, da se samo udruživanjem može postići maksimalan učinak za sve države u regionu. Prošlogodišnje iskustvo je pokazalo da su svi svesni te činjenice, i da je Novi Sad, neposredno pre i za vreme EXIT-a, najvećeg festivala u regionu, po nekima najboljeg u Evropi, prihvaćen kao centar okupljanja mladih iz celog sveta.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com