Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Srbija ima potencijal za razvoj omladinskog turizma

Srbija ima potencijal za razvoj omladinskog turizma

  • PDF

-Omladinski turizam je najbrže rastući segment turizma, ostvarujući promet od 173 milijarde dolara na godišnjem svetskom nivou, što čini 20% udela u ukupno svim međunarodnim putovanjima. Do 2020. godine očekuje se godišnji promet na tržištu omladinskog putovanja u iznosu od 300 milijardi dolara - izjavio je državni sekretar zadužen za turizam Goran Petković, obraćajući se na konferenciji povodom početka projekta "Promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije".

Petković je takođe istakao da je Ministarstvo finansija i privrede, resor za turizam, inicirao formiranje Radne grupe za izradu akcionog plana razvoja omladinskog turizma koja se bavi perspektivama razvoja omladinskog turizma u Srbiji. Takođe, cilj projekta "Promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije" koji se sastoji od 4 faze je da kroz promotivne i edukativne aktivnosti, mladima u Srbiji skrene pažnju da i naša zemlja, našim mladima ljudima kroz putovanja ima mnogo toga da ponudi.
Ministarstvo finansija i privrede, resor za turizam je u 2013. godini izdvojio 1,4 miliona dinara za projekat „Promocija i razvoj omladinskog turizma u Srbiji.“
Beograd kao jedan od najatraktivnijih gradova Istočne Evrope sve više postaje prepoznatljiv kao destinacija omladinskog turizma na globalnom planu. "Citi break" kao proizvod je jako interesantan mladima, a potencijal za njegovo razvijanje, osim Beograda, imaju i drugi gradovi: Novi Sad, Niš, Kragujevac itd.
Posebno su atraktivne srpske planine (Kopaonik, Zlatibor, Tara, Golija), mnogobrojna jezera (Srebrno jezero, Đerdap, Uvac, Perućac), rafting i splavarenja rekama u Srbiji (Drina, Ibar, Lim, Dunav, Morava), gastro i vinske ture (Zapadna Srbija, Župa, Fruška gora, Pešter, Istočna Srbija).
Tokom konferencije, državni sekretar zadužen za turizam Goran Petković zahvalio se i čestitao svim volonterima koji su na izuzetno visokom nivou, svojim radom, predstavili svoju zemlju, tokom nedavno održane 95. sednice Izvršnog saveta Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNVTO) u Beogradu.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar