Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Bačka Topola spremno dočekuje učesnike VII Međunarodnog Kampa tolerancije

Bačka Topola spremno dočekuje učesnike VII Međunarodnog Kampa tolerancije

  • PDF

Dva dana uoči početka sedmog po redu Kampa tolerancije mladih iz podunavskih regija i gradova, u organizacija Bačkotopolske fondacija „Plavi Dunav”, a u saradnji sa svojim partnerima, koji će se održati u periodu od 21. do 27. jula 2013. godine, Bačka Topola je spremna da dočeka mlade ambasadore tolerancije i nove kreatore dunavskog imidža. Njihov dolazak i smeštaj u Poljoprivrednoj školi, očekuje se u nedelju, 21. jula, do 15h, da bi im sat kasnije dobrodošlicu poželeo direktor škole Tot Tibor i bio predstavljen koncept ovogodišnjeg kampa. To će biti prilika i da se svaki učesnik kampa pojedinačno predstavi.

Već u 19,45h ulicama Bačke Topole krenuće svečana povorka učesnika kampa tolerancije, koju će predvoditi bubnjari novosadske “Sambanse”, a pola sata kasnije počinje muzičko-zabavni program u okviru koga će nastupiti članovi Kulturnog centra “Adi Endre”, AKUD „Sonja Marinković“ i rusinsko kulturno-umetničko društvo “Petro Kuzmjak”.
Sad već tradicionalni kamp, ove godine će imati oko 150 učesnika starosne dobi između 18 i 25 godina iz Nemačke, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Rumunije i Srbije. S obzirom da se kamp organizuje po sedmi put, organizatori su smatrali da postojeći sadržaj treba osvežiti novim. To će se postići kroz uspostavljanje novih saznanja, veza i prijateljstava, kroz otkrivanje sličnosti i razlika svih regija koje se povezuju duž obale Dunava i na taj način će se izgraditi prepoznatljiv Dunavski identitet. To će se, između ostalog, postići i kroz edukativne i kreativne radionice Kampa koje će predvoditi stručnjaci iz različitih oblasti govoreći o aktuelnim pitanjima evropskog i dunavskog identiteta.
Učesnike kampa očekuje bogat program aktivnosti svih sedam dana boravka.
U ponedeljak od 10h započinju svakodnevne edukativne radionice. Prvu će održati Milana Kosanović, koordinator radionice, na temu “Asertivna komunikacija”, dok će u okviru radionice u utorak Ilma Černik govoriti na temu “Savremeni čovek u eri digitalne realnosti”.
U četvrtak, 25. jula, od 10-12h, radionicu “Multikulturalizam i/ili interkulturalizam” će voditi novinar Dinko Gruhonjić.
U petak, 26. jula, Jelena Babić i Vladimir Pavlović iz Centra za evropske integracije - Beogradska otvorena škola, govoriće o “Toleranciji i ideja evropske integracije”.
Svakodnevno od 14-16h predviđene su brojne sportske aktivnosti učesnika kampa.
Vreme od 16-18,30h rezervisano je za kreativne radionice (Etno, SambaNsa, Press, Arcus).
Posebno zanimljiv i sadržajan biće muzičko-zabavni program, koji če doneti bezbroj kvalitetnih nastupa. Prvog dana kampa rezervisan je nastup za Route 5, Najlepši Šlageri Jugoslavije i Del Arno Band.
U utorak, 23. jula u muzičko-zabavni programu su: Mortero, Crossroads Family Project, Novosadska rep scena, The Gift (Pop & Rock Caravan).
Za sredu je planiran Inbox, Studio Proffesional i Koncert Šansona.
U programu za četvrtak 25. jula su Fluid , Hip – Hop Dance i The Frajle.
Kruna muzičko-zabavnog programa biće nastup Zvonka Bogdana i Velikog tamburaškog orkestra na zatvaranju manifestacije u petak, 26. jula od 20,30h.
Za sredu, 24. jul, planiran je izlet u Zobnaticu, na Panoniju, Bajšu i Bačku Topolu, pa će učesnici kampa imati priliku da se upoznaju sa kulturno-istorijskih znamenitostima i privrednim i turističkim potencijalima opštine, kao i da degustiraju vina u jednoj od brojnih vinarija ovoga kraja.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com