Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Ruma: Na Kulturnom letu 2013. za svakog po nešto

Ruma: Na Kulturnom letu 2013. za svakog po nešto

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Tradicionalna manifestacija “Kulturno leto” u Rumi, imaće i ove godine bogat i sadržajan pro-gram. Koncertni, pozorišni, likovni i književni programi ponudiće ovog leta, popularno rečeno, za svakoga po nešto.
U fokusu su koncerti “Garavog sokaka” (27. jul, Gradski trg), “Legendi”i emisija “Žikina šarenica” u okviru RumFesta, Turističke organizacije opštine Ruma (3. avgust), ali ne treba zane-mariti ni nastupe “The Bestbeat band” (The Beatles real tribute band 26. jul) i “Novosadskog džez orkesta” (2. avgust).

Međunarodni festival folklora “Srem folk fest” je na programu od 9. do 12. avgusta. Ruma će biti domaćin ansamblima iz Španije, Rumunije i Makedonije, a tokom četiri festivalska dana gledaoci će uživati u nastupima folklornih ansambala iz 18 zemalja Evrope i sveta.
Umetnički izraz oličen u karikaturi takođe je zastupljen u programu “Kulturnog leta 2013.”. Jedan od najboljih srpskih karikaturista, Rumljanin Tošo Borković, otvoriće u Kulturnom centru Ruma dve izložbe: 20 jula publici će se karikaturama predstaviti Špiro Radulović, a 16. avgusta ljubitelji ovog vida umetnosti će pogledati najbolje karikature sa konkursa “Pjer”. Pored karikaturista očekuje se i učešće naših poznatih satiričara.
Za 14. avgust u Zavičajnom muzeju Ruma planirano je veče kineske kulture “Zabranjeni grad”. U dvorištu Muzeja grada biće odigrano i nekoliko predstava. Monodrama “Ema” biće izvedena 8., a Kolaž program “Svet žene”, 15. avgusta.
Krajem avgusta od 22. do 25. u organizaciji Gradskog pozorišta Ruma održava se “Letnja trema”.
Ovogodišnji budžet za Kulturno leto je nešto skromniji, ali na zadovoljstvo poklonika kulture i umetnosti to nije uticalo na kvalitet programa. Pokrovitelj Kulturnog leta je Opština Ruma, a u realizaciji programa učestvuju i Kulturni Centar, Zavičajni muzej, Gradska biblioteka “Atanasije Stojković”, Turistička organizacija opštine Ruma, JUP “Plan” i Gradsko pozorište Ruma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar