Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Bačka Topola po sedmi put domaćin Kamp tolerancije

Bačka Topola po sedmi put domaćin Kamp tolerancije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Sedmodnevni, sedmi po redu Kamp tolerancije mladih podunavskih regija i gradova, svečano je sinoć (21. jula) otvoren u Bačkoj Topoli. Obraćajući se mladim ljudima iz šest država, učesnicima Kampa, prisutnim gostima i Bačkotopolčanima, Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić je rekao da veruje da je u Vojvodini učinjen korak napred u odnosu na ono što se smatra tolerancijom, kao i da je multikulturaqlnost u Vojvodini deo svakodnevnog života svakog žitelja Pokrajine.

U ime Opštine Bačka Topola, goste je pozdravila predsednica Melinda Kokai Mernjak koja je poručila da ni savremeno informatičko društvo koje omogućava svetsku komunikaciju ne može da zameni neposredno okupljanje i druženje mladih ljudi.
U ime organizatora - Fondacije "Plavi Dunav", govorio je Šandor Egereši koji se zahvalio Pokrajinskoj vladi na finansijskoj pomoći manifestaciji. Govoreći o ciljevima Kampa, Egereši je naveo jačanje prijateljskih i partnerskih odnosa podunavskih gradova i regija preko mladih ljudi, podizanje svesti o potrebi jačanja poverenja među različitim naconalnim zajednicama i promovisanje Vojvodine kao pravog primera zajedničkog života. Na ceremoniji svečanog otvaranja bili su predstavnici Misije OEBS-a u Srbiji, Ambasada Nemačke i Mađarske, predstavnici nacionalnih saveta nacionalnih zajednica u Vojvodini, članovi Vlade AP Vojvodine, predstavnici Opštine Bačka Topola i Rotari kluba. Nakon otvaranja, prikazan je kulturno-umetnički program. Kamp tolerancije mladih podunavskih regija i gradova, održava se pod geslom "Imidž dunavskog regiona - imidž moje regije". Okupio je oko 160 mladih ljudi iz država podunavskog sliva: Nemačke, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Rumunije i Srbije, koji će do 27. jula imati bogat program aktivnosti, kao i priliku da uz međusobno druženje, upoznaju kulturne i istorijske znamenitosti jednog od najznačajnijih gradova u Severno-bačkom okrugu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar