Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Tamburaški sabor u tamburaškom selu Deronje ovog vikenda

Tamburaški sabor u tamburaškom selu Deronje ovog vikenda

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Deronje, najtamburaškije selo u Srbiji, biće ovog vikenda domaćin dvodnevnog tamburaškog sabora pod dobro znanim nazivom „Tamburica fest“. Pored uživanja u odličnoj muzici, posetioci će imati priliku da prisustvuju i propratnim manifestacijama koje će se odvijati u Etno selu u okviru Tamburaškog sela.

Turistička organizacija opštine Odžaci pobrinula se da sabor ove godine gostima ponudi izuzetno bogat dnevni sadržaj.
Članice Udruženja žena „Zlatne niti“ iz opštine Odžaci predstaviće svoju umešnost u vezenju, heklanju, oslikavanju svile i stakla, na izložbi ručnih radova u „Etno kući“. Osim toga, one će posetiocima ponuditi niz kulinarskih specijaliteta koje će pripremati upravo pred njima. Etno kuća će biti otvorena za sve posetioce od 11 do 13 sati oba dana Sabora, nakon čega će članice udruženja svoje radove i kulinarske specijalitete izložiti na platou u Tamburaškom selu. Takođe, dva dana pre početka samog Sabora, 28. avgusta u porti srpske pravoslavne crkve u Deronjama biće otvorena i likovna kolonija „Sv. Rafailo Momčilović 2013“ u okviru koje će stvarati 12 ikonopisaca i pejzažista.
Posebnu pažnju privlači takmičenje u kuvanju ovčijeg i ribljeg paprikaša. Tradicionalno jelo Deronja – ovčiji paprikaš kuva se u petak, 30. avgusta sa početkom u 14 sati, dok će se nadmetanje u kuvanju ribljeg paprikaša održati u subotu, 31. avgusta u 14 sati. Takmičiće se 30 ekipa.
Atraktivna će biti i izložba starih poljoprivrednih mašina, mahom traktora, koja će se održati na etno domaćinstvu Savićeve vetrenjače, u subotu 31. avgusta. Izložbena postavka će biti otvorena od 9 do 19 sati.
Posebno će se tokom Sabora nadsviravati mlade nade tamburaške muzike, u subotu od 18:30 časova, a biće održana i Internacionalna smotra folklora „Đeram“, u petak od 18:30 sati. Defile učesnika u narodnim nošnjama, od OŠ „Vuk Karadžić“ ka centralnoj bini, kreće u 17 sati.
Tamburaški sabor u Deronjama će biti održan 30. i 31. avgusta. Takmičiće se 11 tamburaških orkestara od kojih će se najbolji direktno plasirati na VII Svetski Tamburica Fest 2014. u Novom Sadu.
U revijalnom delu Sabora će nastupiti zvezde estrade Haris Džinović i Aca Lukas, a manifestaciju će voditi Ivan Ivanović, deklarisani ljubitelj tamburaške i kafanske muzike. Tamburaški sabor u Deronjama se održava pod pokroviteljstvom opštine Odžaci i AP Vojvodine.
Ulaz na veliki Tamburaški sabor biće besplatan.
Opština Odžaci je zajedno sa preduzećem „Saobraćaj“ Odžaci organizovala besplatan prevoz za sve posetioce iz okolnih mesta (Bački Brestovac, Bački Gračac, Karavukovo, Lalić, Ratkovo, Bogojevo, Srpski Miletić, Odžaci). Svaki autobus će krenuti iz centra sela u 18 sati, nakon čega dolazi na glavnu autobusku stanicu u Odžacima, a potom kreće za Deronje. Povratak sa Tamburaškog sabora je u dva sata posle ponoći.
Za sve posetioce koji dođu sopstvenim vozilom obezbeđen je besplatan parking.
Za dodatne informacije obratite se sektoru za odnose sa javnošću Tamburica festa, tel: +38163660307, ili na e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Milana Krstin, PR

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar