Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Prvo Svetsko prvenstvo u planinskom skejtbordu na padinama Fruške gore

Prvo Svetsko prvenstvo u planinskom skejtbordu na padinama Fruške gore

  • PDF

Nakon pet uspešnih godina klub planinskog skejtboarda ATB iz Novog Sada ove nedelje, tačnije 6. i 7. septembra, dočekuje 120 vozača iz 20 zemalja širom sveta i organizuje na najdužoj na svetu (750 m) u Bukovcu, prvo u istoriji Svetsko prvenstvo u planinskom skejtboardu u disciplini Boardercross (trka).

Gosti iz inostranstva već polako pristižu kako bi uvežbali stazu i bili u potpunosti spremni za veliku trku.
Za četvrtak u 11 časova zakazano je prvo, zvanično otvaranje staze i zagrevanje, kada će vozači imati priliku da isprobaju stazu.
U petak ih očekuje pakleni dan. Svaki od njih će voziti četiri trke protiv četiri nasumično odabranih protvnika. Samo 32 vozača koji budu sakupili najveći broj bodova plasiraće se za subotnje veliko finale, koje počinje u 13 h!
Nakon završenog Boardercross finala vozači imaju sat vremena pauze, posle odmora počinje prava poslastica za publiku, jer će na skakaonici od 2 metra visine vozači izvoditi atraktivne skokove i trikove u disciplini Freestyle.
Top 15 najboljih Freestyle vozača pokazaće svoje umeće, a samo najbolji će ostati zapamćen kao najbolji svetski Freestyler!
Uslediće proglašenje pobednika, dodela medalja za najboljeg vozača u ženskoj kategoriji i u juniorima, a nakon toga vozači će otići na zasluženi odmor i uživanje u srpskim specijalitetima.
Pozivamo vas da uveličate ovaj veliki sportski događaj vašim prisustvom i da pomognemo našim vozačima da se u oštoj međunarodnoj konkurenciji popnu na pobedničko postolje!!
Sportski pozdrav!
Slobodan Banović, Mountainboard Serbia Team
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar