Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM HOTELI HOTEL&SPA IDILA na Zlatiboru, idila za XXI vek

HOTEL&SPA IDILA na Zlatiboru, idila za XXI vek

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Može se naći u delima Getea, Hemingveja, Vilijam Vordsvortija, skuplpturama France GoršeaslikamaIvančića, u muzičkim delima Riharda Vagnera… Ona je idila ( grč.Ειδυλλια, eidilion - sličica, pesmica), pojam kojim se označava idealizovan život, život ispunjen mirom i harmonijom.

Od pre dve godine i najpopularnija turistička destinacija u Srbiji, Zlatibor, dobila je svoju idilu, HOTEL & SPA IDILA,u transkripciji savremene retorike sa značenjem luksuza uživnja i opuštanja.
Ana Nešević menadžer HOTEL & SPA IDILAnaZlatiboru, priču o ovom prelepom objektu velikih mogućnosti, počela je sa preporukama gostiju, koji kada jednom dođu, obavezno se vraćaju. Razlozi za to su brojni.
Hotel raspolaže sa osamnaest smeštajnih jedinica: 10 dvokrevetnih soba, tri studija i pet apartmana, ukupnog kapaciteta 46 ležaja. U okviru hotela nalaze se spa centar, bazen, sauna i teretana, rezervisani samo za goste hotela, kojima je, ipak, zabranjeno pušenje u čitavom objektu, osim u aperitiv baru. Ono što najviše čudi je da se do sada nijedan gost-pušač zbog toga nije bunio, niti prekršio pravilo kuće.
Osim usluga noćenja sa kontinentalnim doručkom  na bazi švedskog stola u hotelskom restoranu, od ovog leta moguće su polupansionske usluge.
*HOTEL & SPA IDILA se vrlo brzo izdvojio i izborio za respektibilan status. Kako vam je to uspelo da budete drugačiji, a u vrhu, sa najboljim hotelima?
-Mislim da je na to presudno uticao spa centar jer ljudi, koji mogu to sebi da priušte, da budu u nekoj intimnijoj atmosferi, a da imaju sve, odlučuju se za nas. Mi smo kao neki „butik“ hotel, koji gostu nudi ama baš sve, i blizu je centru (na samo 200 metara od autobuske stanice), a opet nema buke, gužve, automobila.
Moram da napomenem da osoblje našeg hotela, gostima je na raspolaganju 24/7, imamo room servis i gosta u svakom trenutnku mogu da usluži maksimalno ljubazno osoblje i lično mislim da su ljudi ti koji gostima daju potpun užitak.
*Danas gost osim usluge i komfora traži širinu, aktivnost, kretanje. Kakva je vaša saranja sa TA koje organizuju brojne izlete, koji su na Zlatiboru hit?
-Dosta naših gostiju odlazi na te izlete, ali moram da kažem sve više individualno, mada imamo odličnu saradnju sa kolegama iz turističkih agencija i naravo, Turističkom organizacijom Zlatibira. Uvek znamo šta se gde održava, kada ima neki koncert preporučimo našim gostima, gosti vole da odu i u Sirogojno, i u Mokru Goru. Mi ih uputimo i dajemo im osnovna obaveštenja, i to je interesantno naročito strancima, koji su u najvećem procentu naši gosti. Trudimo se da u vansezoni ponudimo povoljne uslove za sprovođenje Timbilding programa, seminara i sl. U ovako jednom objektu nije bitno godišnje doba, a sezona je produžena. Ali, ipak je najveća popunjenost tokom jula i avgusta, Nove godine i za vreme raspusta. Međusezonu nadomešćujemo seminarima. Nekako se ustalila praksa da iako smo mali, zahvaljujući našim kolegama uključeni u sve veće seminare, koji se održavaju na Zlatiboru. Kod nas odsedaju elitni gosti, i čak određene kompanije isključivo biraju nas, za smeštaj svojih predstavnika i klijenata.  
*Sa kojim novinama ćete obradovati svoje goste u narednom periodu?
-Planiramo da izgradimo otvoreni bazen. Planovi su bili da napravimo aqua park, ali realnije je da će to biti bazen, i nadamo se da ćemo za sledeću letnju sezonu 2014. uspeti da to realizujemo. Bazen bi bio prvenstveno za goste hotela, ali i za ostale turiste na Zlatiboru - obavestila je Ana Nešević.  
Taj plan je u skladu sa strategijom  turističko-rekreativnog razvoja celog Zlatibora, da se izgradnjom sportskih terena i bazena upotpuni i podigne nivo njegove sadašnje turističke ponude. Ono što je posebno vredno istaći jeste sve viši nivo smeštajnih kapaciteta koji se nalaze u ponudi srpske turističke Meke, koji će biti na raspolaganju svim gostima, kako domaćim tako i stranim, a u skladu sa zahtevima svetskih turističkih centara. Samo će kvalitetnija,  raznovrsnija, gostu posvećenija ponuda, kao ona koja se u ovom trenutku pruža u  HOTEL & SPA IDILA, i još nekolicini hotela, uvesti Zlatibor na svetsku turističku kartu, na koju bi mogli da se ugledaju budući učesnici u ovoj, sve zahtevnijoj, privrednoj grani. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com