Mon02192018

Poslednja izmena:01:14:42 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Farago Bela šampion Srbije u vožnji dvoprega

Farago Bela šampion Srbije u vožnji dvoprega

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Treće kolo Prvenstva Srbije u vožnji dvoprega održano je na Ergeli Kelebija. Parkur se sastojao od 20 kapija (5-13-15 složene) predviđeno vreme 183 sekunde. Prvo mesto ovom prilikom zauzeo je Nedeljko Srdić , VU Morović Ergela Karađorđevo, sa grlima Conversano Drava XIV - Conversano Lipica XXII. Drugi je bio Farago Bela, Ergela Kelebija, sa grlima 67 Favory Bonadea II-94 i Slava IV. Željku Malušiću, članu KK"Quarter", koji je sa druge strane kajasa imao grla 70Batosta XIII i 77Batosta XV.

Ukupan poredak nakon tri kola bio je sledeći: Farago Bela 42 boda, Malušić Željko i Nedeljko Srdić 40 bodova. Kako su dva vozača imala indentičan broj bodova, održana je baražna vožnja kako bi se odlučilo ko je vicešampion, a ko trećeplasirani. Prvi je startovao Željko Malušić vozio u dozvoljenom vremenu sa 9 kaznenih poena u parkuru. Nedeljko Srdić takođe je vozio u dozvoljenom vremenu, ali sa 12 kaznenih poena. I tada se konačno znao poredak u PRVENSTVU SRBIJE 2013., a u vožnji dvoprega: 1. Farago Bela 42boda, 2. Malušić Željko 40bodova + pobeda u baražu, 3. Srdić Nedeljko 40bodova.
Bilo je ovo definitivno jako dobra i duga sezona u zaprežnom sportu Srbije, sezona je trajala mesec dana duže od prethodne. Imali smo priliku da vidimo do sada najuzbudljivije Prvenstvo Srbije u vožnji dvoprega, a isto takvo bilo je i Prvenstvo Vojvodine. Kakva će naredna sezona biti videćemo na proleće.

Tekst i fotografije: Milana Nović

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar