Wed02212018

Poslednja izmena:09:19:02 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Pet godina TN Relax u Kovačici

Pet godina TN Relax u Kovačici

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Turisitičko naselje Relax u Kovačici je 2008. godine, kada je otvoreno, imalo za cilj da upotpuni turističku ponudu mesta. Posle pet godina rada, cilj je u potpunosti ispunjen, a Kovačica, širom sveta poznata kao „prestonica naive“, postala je prepoznatljiva po još jednom sadržaju, Relax centru.

Zamišljen kao centar aktivnog odmora i opuštanja, TN „Relax“ svojim gostima, osim wellness sadržaja na otvorenim, zatvorenim, dečjim bazenima, đakuzija, saune, teretane i masaže, po čemu je ovaj centar i najpoznatiji, obezbeđuje komforan smeštaj u 48 soba površine 22m², smeštenih u 12 bungalova, za dve do četiri osobe, sa mini čajnom kuhinjom i svim pratećim sadržajima definisanim potrebama savremenog gosta.
TN “Relax” pruža i gastronomski doživljaj. Specijaliteti nacionalne i internacionalne kuhinje podrazumevaju tradicionalna jela srpske kuhinje, specijalitete italijanske kuhinje kao i jela sa menija kovačičke kuhinje. Za organizovane grupe postoji mogućnost prezentacije “banatskog stola” sa jelima slovačke, mađarske, rumunske i srpske kihinje, četiri najzastupljenije nacionalne zajednice u opštini Kovačica.
TN “Relax” je za ovih pet godina izrastao u ozbiljan centar kongresnog turizma. Od septembra do kasnog proleća, ovaj vid turizma u potpunosti zamenjuje individualne i porodične boravke.
Za sastanke su na raspolaganju dve sale opremljene svom potrebnom audio-vizuelnom opremom (video bim, flip chart, TV) i opremom za simultani prevod. Bela sala namenjena je konferencijama, sastancima, stručnim seminarima, može da primi, u zavisnosti od postavke, do 80 osoba, a New York sala pogodna za različite skupove: team building-e, konferencije, koktele, radionice, kapaciteta do 250 osoba.
Sve popularnije Team building aktivnosti pružaju mogućnost malog fudbala, odbojke na pesku, basketa, stonog tenisa, pikadoa, pilatesa, preskakanja kanapa, trka u džakovima, nadvlačenje konopca, karaoke party, uz živu svirku (DJ, muzičke bendove, tamburaše…)
Gosti, kojima je aktivnost imperativ, mogu da koriste fudbalsko igralište ili obližnje teniske terene, da pecaju na jednom od četiri jezera u Debeljači, da se zabave na paintball terenima ili da kuglaju.
Sve one koji odmor vezuju za edukaciju, došli su na pravo mesto. Mnogobrojne galerije, ateljei, te privatne kuće u kojima nastaju i u kojima se čuvaju jedinstvene slike naivnih umetnika iz Kovačice, odavno su navikle na dolaske gostiju i rado primaju svakog ljubitelja i poklonika naive. Jer, simbioza odmora kakav pruža centar Relax i duhovnog zadovoljstva, kakvo pružaju motivi i kolorit ovih slika, neponovljiv je i jedinstven doživljaj.
Ali, grehota je ne obići rodnu kuću i muzej velikana svetskog glasa Mihajla Pupina, u Idvoru, radionicu graditelja gudačkih instrumenata Jana Nemčeka, Slovački etno muzej, neke od salaša ili Debeljačka jezera.
Stamenov Irena, recepcionar TN „Relax“ kaže da je poseta u centru zadovoljavajuća, što ne čudi, jer se centar nalazi na samo 45 km od Beograda, 100 km od Novog Sada i 70 km od Vršca. Najviše gostiju dolazi iz Beograda i Pančeva, a razlog za to je i blizina i niže cene.
Želeći da izađe u susret svojim gostima, u „Relax“ centru se permanentno sprovode akcije: trenutno je aktuelna akcija 20% popusta za dva noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera), Wellness, Romantičan i Relax vikend...
-Kovačičani najmanje koriste pogodnosti i usluge ovog centra. Više dolaze iz susednih mesta kovačičke opštine, kao što su Crepaja, Debeljača, Padina, a to ne može da se objasni zašto je to tako-kaže gospođa Stamenov.
Za Kovačicu TN „Relax“ znači puno, jer je Kovačica dobila jedan sadržaj koji odgovara savremenim svetskim trendovima, turistički atraktivan, pored Galerije naivne umetnosti, Galerije naivnog slikarstva „Babka”, brojnih ateljea, a sve vezano za nadaleko čuvene kovačičke slikare naive, ovaj gradić je dobio još jedan znak prepoznavanja.
TN „Relax“ je potvrda da je u Kovačici osim naive zaživeo još jedan vredan turistički sadržaj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar