Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Doček Srpske Nove godine u Jablanici i u centru Zlatibora

Doček Srpske Nove godine u Jablanici i u centru Zlatibora

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Nakon organizacije spektakularnog dočeka Nove, 2014. godine na centralnom zlatiborskom platou, kome je prisustvovalo više od 25.000 posetilaca, te “Pršutijade” u Mačkatu, od 10-12. januara, Turistička organizacija "Zlatibor" u saradnji sa Turističkim udruženjem "Jablanica", pripremila je slatko iznenađenje za mališane koji sa svojim roditeljima raspust provode na najposećenijoj srpskoj planini.

Simpatični magarac-Tihomir i jarac-Tatomir su na najbolji način, zajedno sa svojim gazdom-Božić batom, promovisali predstojeći događaj na Zlatiboru tj. doček Pravoslavne Nove godine u porti crkve brvnare u Jablanici 13.01.2014. godine. Mališanima, koji su bili više nego iznenađeni ovim prizorom i simpatičnim životinjama, Božić Bata delio je u subotu i nedelju (11. i 12. januara) slatkiše kao vesnike novih radosti.
Doček Pravoslavne Nove 2014 . godine u Jablanici, održaće se u porti tamošnje Crkve brvnare, posvećene Pokrovu Presvete Bogorodice. Nakon Večernjeg bogosluženja u 20:30, pola časa kasnije počinje nalaganje ostatka Božićnog badnjaka, a u 21:30 se očekuje dolazak Božić bate i podela novogodišnjih paketića uz prigodne dečije recitacije. Kulturno-umetnički program počinje u 22,30, a nešto kasnije uslediće Novogodišnji vatromet. Organizator Turističko udruženje Jablanica, u saradnji sa mesnom crkvom, mesnom zajednicom i lovačkim udruženjem, uz personalnu i tehničku podršku JP Kulturno-sportski centar, generalno sponzorstvo Turističke organizacije "Zlatibor" i pokroviteljstvo Opštine Čajetina, za sve posetioce obezbedio je besplatno posluženje uz lovački gulaš, svadbarski kupus, kuvano vino, rakiju, a sve to uz trubački orkestar Miladina Jovanovića.
Doček Pravoslavne nove 2014. godine neće izostati ni na Kraljevom trgu na Zlatiboru. Bogat muzički program 13. januara započinje u 22:30 časova koncertom Džoker benda, nakon čega sledi nastup trubačkog orkestra Ivana Đenadića, te tradicionalni novogodišnji vatromet.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar