Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Beograd na sajmu EMITT 2014

Beograd na sajmu EMITT 2014

  • PDF

Turistička organizacija Beograda učestvuje na međunarodnom sajmu turizma EMITT 2014 koji se od 30. januara do 02. februara održava u Istanbulu u Turskoj.

TOB će na EMITT-u turoperatorima i individualnim putnicima predstaviti mogućnosti za dolazak u Beograd u okviru kampanje City Break Beograd i turističku ponudu našeg glavnog grada: nove hotele u Beogradu, raznovrsne programe razgledanja grada, mogućnosti za shopping kao i izlet u Fashion Park Outlet u Indjiji.
Nacionalna avio kompanija Air Serbia ima svakodnevne letove za Istanbul, kao i turska nacionalna avio kompanija Turkish Airlines, dok “low cost” Pegasus Airlines operiše 4 puta nedeljno na relaciji Beograd-Istanbul.
Tokom prvog učešća Turističke organizacije Beograda na EMITT-u 2013. godine, štand TOB-a je pored brojnih posetilaca obišao i turski ministar turizma, Ertugrul Gunay. Nakon sajma prošle godine, Beograd su posetili novinari renomiranih turskih medija Kanal 7 News, Skylife, Milat, Akit, Aksam i Gunes, dok je TOB ugostio ekipe dve televizije World Travel Channel i Beyaz TV koje su emitovale po dve putopisne emisije o Beogradu i Srbiji.
Prema podacima Gradskog zavoda za informatiku i statistiku, broj turista iz Turske je u porastu od 71% u prvih 11 meseci 2013. godine sa ukupno 22.804 gostiju iz ove zemlje, čineći tursko tržište rastućim i sa velikim potencijalom za dovođenje gostiju u Beograd.
Na sajmu EMITT 2014, TOB nastupa sa Turističkom organizacijom Srbije, i turističkim agencijama Glob Metropoliten Tours i Omniturs, dok je jedan od partnera Grand casino Beograd, uz čiju pomoć će biti predstavljen Beograd kao atraktivno mesto za vikend (City Break) destinaciju za ovo tržište.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com