Mon02192018

Poslednja izmena:01:14:42 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Novi Sad obeležava Dan grada

Novi Sad obeležava Dan grada

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Novi Sad će na najlepši mogući način proslaviti svoj dan, 1. februar, najavio je gradonačelnik Miloš Vučević na konferenciji za novinare u Gradskoj kući, kojoj su prisustvovali i muzičari tamburaškog ansambla "Zorule”.
-Idemo u susret jednom lepom datumu kada obeležavamo praznik grada, a to je 1. februar. Tim povodom, očekuje nas kvalitetan program koji je adekvatan obeležavanju ovako značajnog datuma za Novi Sad.

Raduje nas što je svoj dolazak do sada potvrdilo 30 gostiju iz inostranstva, 28 gostiju iz države, 11 stranih i 18 domaćih delegacija, i što vlada veliko interesovanje svih naših partnera, gradova pobratima, saradnika iz Srbije i regiona, kao i brojnih lokalnih samouprava koje su nam potvrile svoj dolazak.
Prvo što nas očekuje jeste koncert u Svečanoj sali Gradske kuće koji će kao poklon gradu upriličiti poznati novosadski ansambl "Zorule" u petak 31. januara u 18 časova - rekao je gradonačelnik i pozvao građane da u petak od 10 do 16 časova preuzmu 20 besplatnih karata na portirnici Gradske kuće.
-Svečana akademija povodom 1. februara biće održana u subotu u Srpskom narodnom pozorištu sa početkom u 19 časova i ovom prilikom pozivam sve sugrađane da prisustvuju bogatom programu koji smo pripremili. Ulaz je besplatan, ima dovoljno mesta za sve zainteresovane i zato pozivam sugrađane da u što većem broju dođu u SNP. Tada će biti dodeljena i Februarska nagrada profesoru Popoviću, a na svečanoj akademiji će nastupiti sastav "Frajle", "Državni posao", dečji hor "Do re mi" i KUD "14. oktobar" kao poklon Grada Kruševca - istakao je gradonačelnik i uputio posebnu zahvalnost gradonačelniku Kruševca Bratislavu Gašiću na tom lepom gestu koji je učinio ka gradu.
Zoran Bugarski se u ime tamburaškog ansambla "Zorule" zahvalio gradonačelniku na prilici i časti da svojom muzikom uveličaju proslavu povodom Dana grada, istakavši da je taj okrekstar ponikao iz Novog Sada i da njegovi članovi uvek, nastupajući u inostranstvu, sa ponosom ističu da su Novosađani.
-Mi ćemo se potruditi da umetničkim programom budu zadovoljni svi prisutni i da ponesu lepe utiske sa koncerta. Upućeni smo iz kojih zemalja pristižu gosti, tako da smo spremili adekvatan program za petak, sa domaćom, ali i internacionalnom muzikom , naravno uz notu svečanosti koju ovaj praznik nosi - rekao je Bugarski.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar