Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Koncert za dušu, oči i uši Florijana Balaža

Koncert za dušu, oči i uši Florijana Balaža

  • PDF

Florijan Balaž, violinista iz Novog Sada, povodom Dana Svetog Trifuna i Svetog Valentina, u sredu 12. februara 2014. godine u Galeriji Matice srpske priredio jejedno posebno veče sa svojom porodicom i prijateljima za svoje prijatelje pod nazivom „Pesme vinu i ljubavi“.

U večeri koju je organizovao FloriArt „New Music Vision“ iz Novog Sada u programu su osim Florijana Balaža (violina), Marte Balaž (sopran) i Andreja Balaža (violina) učestvovali: Nevena Sovtić (klavir), Agata Kučera Vitkai (sopran), Đorđe Letić odnosno „V.I.T.R.I.O.I“, horić i orkestar OŠ “Jovan Popović“ i trio „Limanski bećari“ koji su miksom popularne muzike, bluza, dečje i klasične muzike, uspeli da zadovolje sve muzičke ukuse publike različite dobi i interesovanja.
Za lepotu doživljaja muzike pobrinuo se i Atila Rozmaring, koreograf plesne škole „Queen“ iz Novog Sada koji je uz potpuri iz operete „Vesela udovica“ Franz Lehár-a sa dva plesna para uspeo da Svečanu salu Galerije Matice srpske pretvori u balsku dvoranu.
Za zadovoljenje onog drugog, vinskog ukusa, pobrinuli su se Dragan i Vuk Miljević, vlasnici „Podruma Miljević“ iz Starih Ledinaca koji su u pauzi koncerta priredili koktel. Posetioci koncerta su mogli da uživaju u tri vrste vina (Traminac, Rose i Pinot Noir) iz njihovog podruma i ukusnim zalogajčićima, iz domaće i bogate ponude Etno domaćinstva „Miljević“.
Sa čašom se ćaskalo, ali i pevalo, opušteno, a otmeno, nepretenciozno i nadasve zabavno, pa se druženje produžilo na onoliko koliko je publika od umetnika tražila.
Gospodin Dragiša Đorđević je mimo svih klišea, kojima ovo veče nije robovalo, u ime publike u kojoj se, između ostalih, nalazio i legendarni gradonačelnik Novog Sada sa suprugom, Jovan Dejanović, zahvalio je umetnicima na divnoj predstavi.
Florijan Balaž je tako još jednom održao javni čas iz ljubavi prema muzici i muziciranju, prema umetnosti kojom se bavi.
Na kraju je jedino naziv koncerta „Pesma vinu i ljubavi“ ostao diskutabilan zbog pitanja da li je 14. februar više praznik vina ili ljubavi?

Više fotografija možete da pogledate o v d e.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar