Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE PMF poručuje sa X Sajma obrazovanja: Složi svoju budućnost baš kod nas

PMF poručuje sa X Sajma obrazovanja: Složi svoju budućnost baš kod nas

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Uz Salon knjiga i Izložbu umetnosti "Art expo" od 28. februara do 4. marta održan je X
Sajam obrazovanja "Putokazi" na Novosadskom sajmu, na kojem su nastupili državni i privatni univerziteti, fakulteti, srednje i osnovne škole, akademije, škole stranih jezika, škole računara, naučno-stručne ustanove. Iz godine u godinu sajam se potvrđuje kao pravo mesto za predstavljanje obrazovnih smerova i uslova upisa, razne promocije, aktivnosti studentskih udruženja, informativnih centara, omladinskih zadruga, agencija za obuku i obrazovanje zaposlenih, a pre svega je mesto okupljanja predstavnika obrazovnih i naučnih institucija budućih učenika srednjih škola i studenata.

„Putokazi“ su i prilika da se osnovnoškolci i učenici završnih razreda srednjih škola bolje i temeljnije informišu o uslovima upisa u školu/fakultet za koji su zainteresovani, ali i da pomogne neodlučnima da se lakše odluče za izbor buduće profesije. Teško je reći šta će najviše uticati na njihov konačni izbor, tek svi učesnici se maksimalno trude da ljubaznošću, interesantnim postavkama, količinom pruženih informacija, a pre svega kvalitetnim predstavljanjem svojih studijskih programa, privuku što veći broj posetilaca.
Docent na Departmanu za biologiju i ekologiju, dr Olivera Bjelić Čabrilo, objasnila je ovogodišnji slogan pod kojim je PMF nastupio: SLOŽI SVOJU BUDUĆNOST.
-Lajt motiv ovogodišnje kampanje je u znaku puzzli, jer kada se uklope želje, šanse i mogućnosti to je PMF i na ovaj način pozivamo sve srednjoškolce da slože svoje afinitete i sposobnosti i izaberu svoj obrazovni put. Kod nas uglavnom dolaze učenici sa konkretnim pitanjima, uglavnom oni koji već zanju šta žele. To su sve sposobna i ambiciozna deca, a mi smo tu da im pružimo što bolje uslove da slože svoju budućnost baš kod nas.
Potrudili smo se i ove godine da ravnopravno predstavimo svih pet Departmana Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu: Departman za biologiju i ekologiju; Fiziku, Hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine; Geografiju, turizam i hotelijerstvo; Matematiku i informatiku, i da pružimo potrebne informacije kako studirati kod nas, kako izgledaju osnovne sudije, šta je potrebno za master i doktorske studije. Sadašnje srednjoškolce najviše zanima kako izgleda prijemni ispit i šta je potrebno da spreme za taj ispit. Mi smo ovde da im iz prve ruke damo informacije o svemu šta ih interesuje, a što je vezano za naš fakultet - dodala je dr Olivera Bjelić Čabrilo
Ovaj Sajam je lepa mogućnost da sve srednje i visoke škole predstave svoje nastavne programe na jednom mestu, ali to nije dovoljno, pogotovo ne za odabir studijskog programa. Za obrazovne poslanike PMF-a ovaj Sajam je samo jedan od načina upoznavanja budućih studenata sa mogućnostima studiranja na njihovom fakultetu, i regrutovanja budućih studenata.
Prirodno matematički fakultet neguje razne aktivnosti tokom cele godine. Svi Departmani u skladu sa svojim nastavnim programima organizuju promocije, stručna predavnja, tribine otvorenog tipa. PMF učestvuje na Festivalu nauke, u Noći istraživača. Svaki Departman ima svoje aktivnosti, pa tako Departman za biologiju organizuje Noć biologije, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo Tematske večeri (Kinesko veče, Šumadijsko veče, Ever green itd), Departman za hemiju Otvorena vrata itd.
PMF uz pomoć izuzetno stučnog nastavničkog kadar svojim studentima pruža kvalitetno obrazovanje, ali i praksu, obilaženje terena, nastavu na otvorenom, čime daje dodatnu atraktivnost studiranju na ovom fakultetu.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com