Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM Hoteli CePTOR na Andrevlju, mesto koje obavezno treba posetiti

CePTOR na Andrevlju, mesto koje obavezno treba posetiti

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 9
  • Sledeća

Fruška gora neiscrpna inspiracija svih onih koji su prolazili ovuda sa zapada na istok i obrnuto, drumskim ili dunavskim putem, imali su potrebu, želju ili nameru da se tu i zaustave i ostave za sobom neki trag. Najveći su ostavili srednjovekovni putnici, podižući tvrđavu, manastire, vinograde… Najviše vrhove Fruške nisu dirali. Ostavili su ih da štrče sa pogledom na reku, ravnicu…

Na tim visovima vremenom su iznikla izletišta, najposećenija i najatraktivnija mesta na Fruškoj gori: Letenka, Osovlje, Crveni Čot, Jabuka, Popovica, Zmajevac, Testera, Andrevlje, pravi raj za mnogobrojne izletnike željne odmora i rekreacije. Na ovom poslednjem, na 300 metara nadmorske visine, na tridesetak kilometara od Novog Sada, u beočinskoj opštini, nekada je osim proplanaka oivičenih šumom, bilo odmaralište BFC-a (Beočinske fabrike cementa). Godinama je bilo van upotrebe, a 2008 godine Izvršno veće Vojvodine je na mestu starog objekta podiglo repezentativan CePTOR, Centar za privredno-tehnološki razvoj Vojvodine, specijalizovan za kongresni turizam, napravljen u cilju afirmacije kongresnog turizma, ali sa jasnim opredeljenjem da na neki način afirmiše i opštinu Beočin i ono što ona nudi.
-Objekat radi tokom cele godine i mada najveći akcenat stavljamo na kongresni turizam, objekat je otvoren za sve posetioce koji žele da uživaju u onome što im priroda i mi ovde nudimo. Mi se trudimo da pružimo jedan ugodan boravak svakom turisti koji naiđe u ovaj deo Fruške gore. A to su, pre svega, čist vazduh, zdrava sredina, prirodno okruženje. Hotel raspolaže sa 31-om komfornom sobom, odnosno 55 ležajeva, fitness salom, saunom, stolom za stoni tenis, čitaonicom, bibliotekom, komjuterskom salom, ali i stazom zdravlja oko hotela, i do Letenke u dužini od 6 km, za one koji vole da šetaju. Naravno tu su i kulinarski specijaliteti, odličan izbor lokalnih vina. Trudimo se da reprezentujemo čitav ovaj kraj, i da ponudimo najbolje što ovaj kraj ima. Trudimo se da kao reprezantivini predstavnici ovog kraja goste upoznamo sa loklanim znamenitostima, da ih privučemo nekim autentičnim sadržajima. U skladu sa tim za naše goste organizujemo izlete do manastira u našoj opštini: manastira Beočin i Rakovac, i do čuvenih lokalne vinarija - obavestila je v.d. direktorka Vesna Hipik.
Ipak, najčešći korisnici usluga CePTOR-a su strana predstavništva, nevladine organizacije, kompanije, firme, zastupništva, pa tek onda privatna lica. To i ne čudi jer hotel raspolaže velikom kongresnom salom sa 120 mesta, sa video bimom, translator kabinom za simultano prevođenje, audio-video tehnikom, i još tri manje sale za održavanje seminara sa 20-25 mesta. Sve sale su tehnički opremljene, a tehničku podršku pruža oficijelno tehničko lice.
-Mnogo polažemo na profesionalnost osoblja, na higijenu i iz razloga što smo uveli sve potrebne standarde koji su ovde prisutni već dve godine, moramo da poštujemo ono što se od nas traži - dodala je Vesna Hipik, podsećajući na to da su imali i ambiciozan plan vezan za izgradnju bazena, proširenje kapaciteta, ali da to ove godine neće biti spovedeno, već čeka neka bolja vremena.
Ceptor nije nikada bez gostiju, a nađu ga na razne načine: putem sajta
www.andrevlje.vojvodina.gov.rs, služba recepcije se trudi da afirmiše hotel putem društvenih mreža, prisutni su na sajmovima turizma, ali najčešće gosti dolaze na osnovu preporuke prijatelja koji su tu već boravili i koji su im iz prve ruke preneli svoje impresije i iskustva.
Na osnovu onoga što smo videli, a zapisali ono što smo čuli, CePTOR je mesto koje obavezno treba posetiti. Ako nemate prevoz dovoljno je da kontaktirate nekog sa recepcije, da se obezbedi kombi prevoz, pogodan i za grupe od 10 do 12 osoba radi organizovanog prevoza do Andrevlja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com