Sat02242018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Noć biologije na PMF-u

Noć biologije na PMF-u

  • PDF

Četvrta manifestacija „Noć biologije“ održaće se 11. aprila 2014. godine od 16.00 do 24.00 časova na Departmanu za biologiju i ekologiju u Novom Sadu, Trg Dositeja Obradovića 3. Ulaz je slobodan.

Nekako s proleća, ljubitelji prirode već sa nestrpljenjem očekuju događaj na PMF-u, tačnije na Departmanu za biologiju i ekologiju - NOĆ BIOLOGIJE. Da je reč o nesvakidašnjem iskustvu, bilo je jasno već nakon prve "Noći", održane pre četiri godine. Baš taj uspeh, ove godine obavezuje mlade naučnike da 11. aprila prevaziđu očekivanja.
Spoj nauke i zabave, eksperimenata i zanimljivih predavanja iz sveta biologije i ekologije i ovog aprila zabaviće sve posetioce, koji će već od 16 časova imati priliku da učestvuju u maskenbalu za osnovce, kvizu znanja za srednjoškolce ili prvi vide nove radionice: Kako biljka pije, Kuda voda putuje, Cvetna muško-ženska posla, Kako otkriti tajne poruke ispisane nevidljivim mastilom, Kako rade ćelije našeg organizma! Debatu "Genetski modifikovani organizmi" organizuju studenti Departmana, te im se možete priključiti.
Videvši kakvo interesovanje vlada za sadržaje manifestacije i za ovu godinu, svoje radionice su pripremili i Pokret Gorana Novog Sada , Zoo vrt iz Palića, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, JP Vojvodinašume, staraoci prirodnih dobara.
Na info pultu Noći biologije posetioci će moći da se informišu o radionicama koje ih interesuju, a maturanti srednjih škola koji žele da studiraju biologiju moći će da dobiju informacije o prijemnom ispitu, studijama kao i da provere svoje znanje na testu simulacije prijemnog ispita.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar