Sat02242018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Održana Međunarodna turuistička konferencija BITCO 20114

Održana Međunarodna turuistička konferencija BITCO 20114

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

Srbija, budući da nema morska područja, mora da se osloni na razvoj tematskog turizma, a to je i savremeni trend u svetskom turizmu. Visoka turistička škola iz Beograda organizovala je od 27 – 29. marta Drugu Međunarodnu turističku konferenciju, BITCO 2014, upravo na temu tematskog turizma, koja je izazvala veliko interesovanje.

Posebnu vrednost Konferenciji dali su svetski stručnjaci koji su bili uvodni predavači: dr Džon Trajb, profesor i šef katedre za turizam na Univerzitetu u Sariju (Velika Britanija), dr Dimitrios Buhalis, profesor i direktor istraživačkog centra na Univerzitetu u Burnmautu (Velika Britanija), dr Ričard Šarpli, profesor sa Univerziteta u Lankširu (Velika Britanija), dr Konstantinos Andriotis, profesor na Univerzitetu Midlseks (Velika Britanija), dr En Gregori, profesor i direktor Centra za odnose s javnošću na Lids Metropoliten Univerzitetu i dr Džon Hili, profesor na univerzitetima u Šefildu i Sariju (Velika Britanija) i Insbruku (Austrija).
Učesnici konferencije razmatrali su prednosti, izazove i budući razvoj tematskog turizma i odnose globalizacije i ekoturizma, ruralnog i agroturizma; kulturnog i kreativnog turizma; religioznog i duhovnog; sportskog i avanturitičkog; gastronomskog i vinskog; manifestacionog turizma; zdravstvenog i velnes turizma; lovnog, kao i tzv. „mračnog“ turizma.
Da ovo nije samo jedna u nizu konferencija potvrđuje i veliki broj značajnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva. Svoje radove iz oblasti tematskog turizma, predstavilo je 100 autora iz 17 zemalja, uključujući i Srbiju.
Roza Sazdić


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar