Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO Sveti hleb Jadranke Jevtović

Sveti hleb Jadranke Jevtović

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

Preduzeće „Artos“ d.o.o. iz Kosjerića, vlasnice Jadranke Jevtović, našlo se među dobitnicima prestižne nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“, koje su u Svečanoj sali Matice srpske 7. aprila dodeljane po četrnaesti put.
Jadranka Jevtović je statuetu i povelju, rad akademskog vajara Ljubiše Mančića, ponela u kategoriji naj porodični biznis i kvalitet.
U obrazloženju je navedeno da je biznis porodice Jevtović, prvenstveno u proizvodnji hleba, peciva i kolača, za kratko vreme, za svega šest godina, prepoznat u zapadnoj Srbiji po kvalitetu i redovnosti isporuke.

I pored oštre konkurencije „Artos“ isporučuje svoje proizvode na području opštine Kosjerić, Požega, Bajina Bašta, Arilje i grada Užica.
„Artos“ je porodična firma od kvaliteta i poverenja, čiji broj kupaca i stalnih poslovnih partnera polako, ali sigurno, raste.
Vlasnica i derektorka Jadranka Jevtović, koja promišljeno rukovodi ovim malim, ali velikim porodičnim biznisom, posle prijema nagrade je izjavila:
-Izuzetna mi je čast što se nalazim među dobitnicima ovakog priznanja, najvećeg u našoj zemlji, koje nosi ime kapetan Miše Anastasijevića. To je za mene ujedno motiv, inspiracija za dalji rad, za dobrobit opštine Kosjerić i celog okruga. Zahvalila bih se organizatorima, a ostalim dobitnicima čestitala ovu prestižnu nagradu.
Put ka vrhu nije lak, ali svojim trudom, radom i zalaganjem nagrada uvek dolazi i dođe u prave ruke, dodala je gospođa Jevtović i još jednom se zahvalila onima koji su prepoznali nečiji trud, radi i kvalitet.
Ona je objasnila da je njen rad njena lična karta i da nastoji da sve što radi radi dobro i kvalitetno.
-Veličina ove nagrade je što o njoj odlučuju kvalitetni i vredni ljudi koji umeju da propoznaju druge ljude koji isto tako rade, smatra Jadranka Jevtović.
Hleb koji u tradiciji srpskog naroda ima posebno mesto, poseban je i u ovoj pekari „Artos“. Artos na grčkom jeziku znači pšenični hleb, ali je istovremeno i generički pojam koji podrazumeva hleb uopšte, pa tako i duhovni hleb – Sveti hleb. S toga, pekara „Artos“ nije dobila nagradu za običan hleb, već onaj sveti, kojim se u ovom slučaju hrani običan narod.
Nosioci projekta „Put ka vrhu“ bili su Agencija „Media Invent“ iz Novog Sada, Univerzitet iz Novog Sada i Beograda, a u tome su im pomogle privredne komore Srbije.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com