Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE Najava Van Gogh i rekordi za deseti rođendan Bean Fest-a

Van Gogh i rekordi za deseti rođendan Bean Fest-a

  • PDF

Pripreme za održavanje jubilarnog desetog Bean Festa se privode kraju. Ovogodišnji festival posvećen pasulju, biće održan od 5. do 7. juna na staroj adresi temerinskog Vašarišta. Cilj organizatori je da ovogodišnji festival bude bolji od svih pretnodnih, i na taj način opravda desetogodišnjicu trajanja.

Dragan Vukotić, menadžer festivala se nada, pre svega, dobrom odzivu takmičara, dobroj poseti i lepom vremenu, što je preduslov za manifestaciju na otvorenom. Naime, prošle godine provala oblaka je onemogućila održavanje tradicionalnog rock koncerta petkom uveče, na kojem je trebao da nastupi popularni beogradski rock bend Van Gogh. Nije im se dalo prošle, ali će zato nastupati ove godine, što će biti njihov prvi koncert u Srbiji na otvorenom, na kojem će izvesti kompozicije sa novog albuma, a domaćinima nagrada za desetogorišnji rad. Organizatori festivala su obećali četiri do pet sati odličnog rock’n’roll-a, što je više nego dovoljan razlog da se u petak uoči takmičenja dođe na Vašarište.
Pored takmičarskog dela u kuvanju najboljeg pasulja, bogatog i uvek raznovrsnog pratećeg kulturno-umetničkog programa, gde se ceo dan smenjuju brojni učesnici, kulturno umetnička društva, etno grupe, muzički sastavi, svake godine sve veću pažnju pobuđuju ravničarske igre, i sve je više onih koji žele da se u njima oprobaju. Ustanovljene kao sportske igre šaljivog karaktera, dobrom organizacijom, zanimljivim sadržajima, vođene inspirativnim moderatorom Goranom Podlipecom, prerasle su u nadmetanje za svetske rekorde. Tako je bacanje starog bicikla u dalj, brzo jedenje porcije pasulja i sl. pobednicima obezbedilo svetske rekorde u tim disciplinama.
Svih ovih godina Bean fest kao svoj najvažniji deo ističe humanitarni karakter.
-Želimo da dok se dobro zabavljamo i uživamo u pasuljima, dobrom programu i igrama, pošaljemo jasnu poruku da svi zajedno možemo da pomognemo onima kojima je ta pomoć zaista potrebna. Prikupljenim sredstvima u te svrhe, ostvarićemo koncept manifestacije „Budi humanitaran, pogodi u srce“ - izjavio je Dragan Vukotić.
Ivana Pejović direktorka Turističke organizacije opštine Temerin je konstatovala veliki značaj Pasuljijade koja je Temerin unela na turističku mapu, gde je do sada nije bilo, a od ove jubilarne Pasuljijade očekuje najveći broj učesnika i posetilaca do sada.
Više informacija na: www.vodomar05.org.rs.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com