Sat02242018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Uskršnji darovi Bean Fest-a Novosađanima

Uskršnji darovi Bean Fest-a Novosađanima

  • PDF

Na Trgu slobode, u centru Novog Sada, od 14-19. aprila, a povodom uskršnjih praznika, priređena je izložba rukotvorina, starih i umetničkih zanata pod nazivom “Uskršnji darovi”. Organizatori ove manifestacije su Bean Fest, Turistička organizacija Novi Sad i Big marketing.

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika, na Veliki petak, Bran Fest-u u pomoć su pritekli Udruženje građana „Biber“ iz Bečeja, Kreativni prostor “Kreativke NS” i „Kreativna radionica“ iz Temerina, koji su organizovali radionice oslikavanja i ukrašavanja jaja, kako je i običaj na ovaj dan. Akcija oslikavanja je počela u 11 časova, i ni sporadična kiša nije omela mališane da se priključi radionicama i daju svoj mali, ali iskren doprinos, ukrašavanju jaja, simbola Uskrsa ali i rađanja i pobede života.
Domaćin - Bean Fest je po završetku akcije, posetiocima izlozbe "Uskrsnji darovi", podelio 1000 uskršnjih jaja, od kojih su neka bila prava umetnička dela.
Nešto više od 40 izlagača odazvalo se na temu „Usrkšnjih darova“ i na tezgama su se mogli naći uskršnji pokloni, osim oslikanih jaja, korpica i zeka, bilo je tu kuglofa, vina, meda, lekovitog bilja, ali i predmeta iz zanatskih radionica i umetničkih slika.
-Akcija je imala za cilj obeležavanje ovog hrišćanskog praznika, ali je to bila i još jedna prilika da pozovemo Novosađane na drugo lepo humanitarno-kulturno-gastronomsko druženje, na Bean Fest, popularnu Temerinsku pasuljijadu, koja će se ove godine po deseti, jubilarni put, održati na Vašarištu u Temerinu - izjavio je Dragan Vukotić menadžer Bean Fest-a.
Goran Podlipec, zvanični promoter Pasuljijade i ovoga puta, dosledan njemu svojstvenom šarmu i humoru, sa korpicom u ruci delio je mališanima i građanima Novog Sada šarena jaja, pozivajući ih da od 5. do 7. juna posete najveću kulturnu manifestaciju u Vojvodini – Bean Fest. Posebno je naglasio da 7. juna očekuje veliki broj takmičara na Ravničarskim igrama, za koje je neposredno zadužen da vodi.
-U Ravničarskim igrama svake godine obaramo svetske rekorde u najneverovatnijim disciplinama. Nešto novo pripremamo i za ovu godinu, ali ne želimo sve karte da otkrivamo jer posetioci festivala znaju da na licu mesta mogu da se prijave, učestvuju u igrama, i da je kompletan prihod od njihove kotizacije namenjen u humanitarne svrhe. Humanitarna akcija Pasuljijade pod nazivom „Pogodi u srce“ trudi se da pomogne, pre svega mlađim ljudima sa kardiovaskularnim problemima, ali i svima onima kojima je naša pomoć potrebna - rekao Goran Podlipec.
Svaka velika-mala akcija koje organizuje Bean Fest praznik je radosti, veselja i dobrog ukusa. Takva je bila i manifestacija „Uskršnjih darova“ koja je Novosađane obradovala kvalitetnim izlagačima, dobrom ponudom i naravno humanitarnom akcijom koja uvek ide uz njih.

Više fotografija možete da pogledate o v d e.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar