Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE Prisustvovali smo Serbia Fashion Week doveo u Novi Sad svetske modne stručnjake

Serbia Fashion Week doveo u Novi Sad svetske modne stručnjake

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 7
  • Sledeća

Serbia Fashion Week-a počeo je u utorak, 22. aprila 2014. godine, konferencijom za novinare održanom u novosadskom hotelu Veliki, na kojoj su govorili veliki svetski modni stručnjaci. Inostrani dizajneri i gosti festivala Serbia Fashion Week stigli su u Novi Sad, smestili se u hotel Park, gde će biti i održan kompletan program Nacionalne nedelje mode.

Najavljujući početak ove manifestacije, gospođa Nadya Valeva, predsednica Evropskog saveta za modu, na samom početku konferencije za novinare objavila je ekskluzivnu vest o licenci za trademark „Fashion Week“ koja će biti dodeljena zemljama koje poseduju Nacionalnu komoru za modu i koje budu odabrane od strane European Fashion Council-a, odnosno Evropskog saveta za modu. Nacionalna komora za modu Srbije je nosilac licence, te je Serbia Fashion Week jedina licencirana Nedelja mode u našoj zemlji.
Nakon predstavljanja programa i koncepta Serbia Fashion Week-a, gospođa Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije, govorila je o značaju licence koju je Srbija dobila, kao i o prilici koju će srpski dizajneri dobiti posredstvom Serbia Fashion Week-a, kada je u pitanju predstavljanje naše mode u svetu i na brojnim evropskim Nedeljama mode.
Dama koja je svakako privukla pažnju svima, kako pozitivnom energijom koju širi, tako i svojom odećom koja je obilovala zanimljivim i jarkim bojama jeste Agatha Ruiz de la Prada. Ova značajna španska dizajnerka je pričala o svojim prvim utiscima o Novom Sadu, kao i zanimljivim anegdodatama koje su joj se već desile ovde i najavila svoju modnu reviju tokom koje će prikazati kolekciju za jesen/zimu 2014 prve večeri Serbia Fashion Week-a u 21 čas.
Gospodin Donald Potard, veliki svetski modni guru i biši generalni direktor modne kuće Jean Paul Gaultier, izjavio je da je veoma srećan što je deo Serbia Fashion Week-a i počastvovan prilikom da svoje veliko iskustvo kao modni biznismen prenese i srpskoj, ali i inostranoj modnoj industriji tokom konferencije "Program razvoja modne i tekstilne izvrsnosti u Srbiji“ koja će biti održana 25. aprila u Privrednoj komori Vojvodine, u Master centru.
Istog dana, učesnik konferencije biće i gospodin Marcellous L. Jones koji je prilikom press konferencije izjavio da je veoma srećan što je član tima Serbia Fashion Week, da je kombinacija iskusnih ljudi iz modne industrije sa onima koji imaju manje iskustva sjajna, kao i da će na taj način industrija mode u Srbiji zaživeti. Pokrenuvši temu iskusnih članova tima, pozvao je gospodina Eymeric Francois, koji dolazi iz Visoke mode Francuske i koji je ove godine backstage coach Serbia Fashion Week-a da se pridruži govornicima. Eymeric Francois, dizajner koji je veoma cenjen u svetu mode, predložio je timu Serbia Fashion Week-a prošlog novembra da mu se pridruži i ove godine i izjavio da je, iako je postao već proslavljeni dizajner njemu vrlo važno da radi u timu koji je mlad i da pomogne da backstage izgleda što bolje, kako bi i krajnji proizvod, odnosno modna revija, publici izgledala još bolje.
Serbia Fashion Week počela je u utorak, 22. aprila, otvaranjem Design Week-a i modnom revijom Agate Ruiz de la Prade, a publiku očekuju i nove kolekcije dizajnera iz Francuske, Češke, Bugarske, Mađarske, Belorusije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Ukrajine, kao i izložbe tokom Design Week-a i sjajne radionice.
Ulaznice za Serbia Fashion Week dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a, kao i putem sajta Gigstix.com. Sve informacije putem linka: http://gigstix.com/sve-ulaznice/12-dogadjaji/495-serbia-fashion-week-novi-sad. Modne revije biće podeljene u blokove, dok se jedan blok sastoji iz revije jednog, dva ili tri dizajnera.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com