Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Peta godina Nušićevanja u Ivanjici

Peta godina Nušićevanja u Ivanjici

  • PDF

Akcija pod imenom “Na pola puta”, koja obeležava presek između dve Nušićijade, održana je i ove godine, ovoga puta tokom uskršnjih praznika. Po četvrti put Ivanjičani su imali priliku da ocene prethodni festival, ali i da iznesu svoje želje za predstojeći.
Ovoj akciji prethodila je sveobuhvatno istraživanje koje je sprovela volonterka Nušićijade, Sonja Kolarević, za potrebe svog seminarskog rada na Viskokoj turističkoj školi, a koje je bilo usklađeno sa potrebama ove tradicionalne akcije.

Kada se ove ocene saberu i sa rezultatima istraživanja profesora doktora Željka Bjeljca sa Geografskog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti, organizatori Nušićijade mogu biti ponosni na evaluaciju festivala i njegove organizacije, programa, autentičnosti, opšteg značaja, i brojnih drugih kategorija, jer na skali od 0 do 5, prosečne ocene kreću se između 4 i 5.
U okviru akcije ”Na pola puta”, ali i u okviru sprovedenog istraživanja, Ivanjičani su dobili priliku da se izjasne koje bi sadržaje voleli da vide na ovogodišnjoj Nušićijadi. Među željama varošana bili su Darko Rundek, Đorđe Balašević, Kemal Monteno, Frajle, Garavi sokak, Smak, Piloti, Vlado Divljan i letnji kino bend, Dubioza kolektiv, Rade Šerbedžija, Lena Kovačević, Aleksandra Radović, kao i popularni crtač stripa Marko Somborac, ali i mnogi gosti koji su već nastupali na Nušićijadi.
Pored toga što su jako zadovoljni rezultatima istraživanja među sugrađanima i turistima, organizatori su jako smo srećni jer je Nušićijada isklesala ukus zajednice pa se traže upravo oni izvođači koji joj priliče.
U okviru obeležavanja pola puta između dve Nušiijade, udruženje građana KudeS priredilo je i koktel za prijatelje festivala na kom je predstavljen tok organizacije festivala u prethodnim godinama, ali i predstavljene ovogodišnje teme: 150 godina Nušića i nušićevskog (150 godina od rođenja Branislava Nušića ) i 5 godina nušićevanja (5 godina obnovljenog festivala).
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com