Sat02242018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Viva Dance Studio premijerno izveo mjuzikl Lepotica i zver

Viva Dance Studio premijerno izveo mjuzikl Lepotica i zver

  • PDF

Viva Dance Studio je u sredu, 30. aprila 2014. godine, u sali NIS-a u Novom Sadu, premijerno izveo mjuzikl “Lepotica i zver”. U programu su učestvovali članovi ovog studija od najmlađeg uzrasta do onih najiskusnijih, i na atraktivan način, kroz pokret, ispričali svoju verziju ove poznate priče u jedanaest činova. Bila je to prava bajka bez kraja posvećena onom što je najvažnije – ljubavi.
U ulozi lepotice ovoga puta su se našle: Ana Racić i Anja Poček, zver su tumačili: Luka Radosavljević i Milutin Kovač, male lepotice su bile Lara Leko i Una Duraković, dok su ulogu male zveri turmačili Matej Radosavljević i Marko Obradović.

U ostalim ulogama našli su se: Itana Krcunović Zlopaša, Miloš Velimir, Elena Prnjić, Milica Milivojević, Sara Zečin, Marina Drašković, Anja Đurasović, Jana Pješčić, Anđelka Joković, Nataša Rajić, Aleksandra Đorđević, Lea Balaž, Anđela Dučić, Tijana Vujović, Sara Dulić, Tijana Vujović, Jovana Zlatar, Una Stanojević, Anja Nešić, Lara Todorović, Anja Prole, Sofija Kecojević, Srna Marković, Lena Radonjić, Ema Stupavski, Sada Miljević, Lana Tanasijević, Pavle Savić, Kalina Racić, Lana Nićiforović, Sara Baljak, Nastja Vještica.
Viva Dance Studio radi već 20 godina i za to vreme kroz njega je prošlo na desetine hiljada dece. Gordana Oreščanin Kojadinović pokretač projekta Viva Dance i autor mjuzikla “Lepotica i Zver”, s razlogom zadovoljna nastupom svojih učenika, izjavila je da nema lepšeg posla od ovog, zapravo nema lepšeg života ako radite nešto što volite.
Fenomen pokreta tela izrastao je iz čoveka kao bića komunikacije, a govor tela bio je prvi instrument njegovog sporazumevanja sa sredinom koja ga okružuje. Pokret je nešto iskonsko što svako ljudsko biće nosi u sebi.
- Oslobađenje pokreta je za decu najlakši i najlepši način izražavanja. Samo da ih niko ne koči u tome, a ako još ima neko da ih usmerava i podstiče na to, da ih razvije u tom izražavanju, nema ništa zdravijeg ni za telo ni za njihov duh - rekla je Gordana Oreščanin Kojadinović.
Viva Dance Studio se nigde ne reklamira jer njihov rad je njihova najbolja preporuka. I ovaj mjuzikl je još jedan u nizu mjuzikla proizišao iz ovog studija za poslednjih osam godina. Ova “škola” plesa u kojoj se igra praktično sve, od gimnastike, akrobatike, jazz do klasičnog baleta, prošle godine je sa mjuziklom “SMILE”, sa kojim su pobedili na Međunarodnom takmičenju dečjeg stvaralaštva, prošli celom Srbijom, a imali su gostovanje iu i u Hrvatskoj. Mjuzikl “Lepotica i zver”, planira se da se tokom godine izvede najmanje 30 puta.
U ansamblu zapaženo mesto imaju šestorica Break Dance igrača, koji su svojim nastupom u mjuziklu, u velikom stilu prizvali scene iz popularnog tinejdžerskog filma “Step up“.
Gordana Orešćanin kaže da je to posebna priča i da u principu dečaci ne vole balet. Ovih šestoro “brejkera” došlo je iz jedne plesne škole koja više ne postoji, a Viva Dance će im pružiti maksimalne uslove da se dalje razvijaju.
-U međuvremenu oni su počeli da plešu i jazz dance, tako da mi malo učimo od njih, oni od nas, sve u svemu privoleli smo ih ovom idejom da nešto zajedno napravimo. I zbog toga što su oni jako važna karika u celom našem timu napravljena je i ova predstava - napomenula je Gordana Oreščanin Kojadinović.
Ovo je plesni studio koji postavlja standarde, pa je od jeseni najavljen početak rada prve i jedine u Srbiji, Viva Dance Akademije, koja će raditi po licenci UNSSCO-a.
Svi zainteresovani da otkriju u sebi i da se izraze kroz umetnost pokreta, mogu da se uključe u rad studija čije se prostorije nalaze u Novom Sadu, Miletićevoj br. 6, na prvom spratu. Donja granica z aprijavljivanje je 5 godina, dok gornja ne postoji, jer obrazovanje kroz ples je proces koji traje celog života.

Više fotografija možete da pogledate o v d e.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar