Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Prvomajsko opasuljivanje Palićana

Prvomajsko opasuljivanje Palićana

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Veliki broj štandova sa raznovrsnom ponudom (od prasića do knjiga) duž obale jezera, najveći luna park u Srbiji, na hiljada posetilaca, uz red lepog vremena, red proletnjih prljuskova, obeležio je ovogodišnje Prvomajske praznike, koji su se po 31. put organizovani na Paliću.

Jedan od najzanimljivijih štandova bio je štand Bean festivala, popularne Temerinske pasuljijade, čiji su promoteri, članovi Ekocentra “Vodomar05” prvomajske praznike iskoristili za još jednu promociju najveće kulturno-humanitarno-gastronomske manifestacije u Vojvodini - Pasuljijade u Temerinu, pod više nego ineteresantnim nazivom “Prvomajsko opasuljivanje”.
Promoter Bean Fest-a, čuveni novosadski “Folirant” - Goran Podlipec, kao što to samo on zna, šarmantno i sa po nekom šalom, pozivao je posetioce da 6. i 7. juna dođu u Temerin, na Vašarište, prvo u petak uveče, na rock koncert našeg najpopularnijeg rock benda Van Gogh-a, a sutra dan, da se priključe takmičenjima u kuvanju naj-pasulja ili da učestvuju u jednoj od brojnih ravničarskih igara, jer deseti, jubilarni Bean Fest će zasigurno biti nešto posebno, nešto što se ne bi smelo propustiti. Podlipecu, koji je ovog Prvog maja bio svakako najslikanija osoba na Paliću, podršku je sve vreme sa mesta DJ –a davao menadžer festivala Dragan Vukotić.
I dok su Podlipec i Vukotić vredno radili, iza njih se drugovalo uz dva kazana. Glavni kuvar prvomajskog pasulja bio je Željko Zorić iz Subotice, prijatelj Bean Fest-a. U drugom kotiću, verovatno zbog toga što je red da se pored vode jede i riba, riblju čorbu kuvao je Miodrag Mikica Kujundžić, vlasnik Konobe Kujundžić iz Subotice, takođe prijatelj festivala.
Veliki broj prijatelja Bean Fest-a tom prilikom je došao da podrži manifestaciju, da se druži, a bilo je i pesme i harmonikaša, pa ni povremeni pljuskovi nisu omeli dobro raspoloženje.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar