Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Poziv zainteresovanim za učešće na 5. Srpsko-turskom forumu

Poziv zainteresovanim za učešće na 5. Srpsko-turskom forumu

  • PDF

Udruženje građana SITA (Serbian International Trade Association) i Privredna komora Beograda po peti put organizovaće u ponedeljak, 12. maja 2014. godine, sa početkom u 10 časova, u hotelu "M" (Hotel Mladost), Bulevar oslobođenja 56 a, Srpsko-turski poslovni forum. Učešće na ovom forumu uzeće članovi Federacije industrijalaca i biznismena Egejske oblasti iz Izmira - ESIDFF, koja broji preko 40.000 članova.

Privrednu delegaciju Turske čini 25 kompanija, koje svoju delatnost obavljaju u sektorima: GRAĐEVINE I GRAĐEVINSKE OPREME (mermer, keramika, kupatilski nameštaj, tuš kabine i kade, PVC stolarija, građevinski, električni i kućni proizvodi), TEKSTILA (konfekcija i tekstilni materijali, sve vrste prediva, bolničkih tekstilnih materijala, materijali za venčanice), PREHRANE (veleprodaje mahunastih proizvoda, južno voće i povrće, meso i mesne prerađevine, izvoz slatkovodne ribe), HEMIJSKE INDUSTRIJE (proizvodnja industrijskih i poljoprivrednih hemikalija i mašina, magnezijumskih sulfata i oksida, dolomita, kalsita i magnezita), NAMEŠTAJA, VETERINARSKE OPREME, ELEKTRIKE I ELEKTRONIKE (ozonski generatori za dezinfekciju, elektronska i hidraulučna bolnička pomagala i ostala bolnička oprema, izrada rashladnih industrijskih sistema, proizvodnja električnih panela i trafo stanica), TURIZMA, TRGOVINE UNIKATNIM SUVENIRIMA.
Turske firme su pokazale veliko interesovanje za srpsko tržište, naročito nakon stupanja na snagu Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Turske (1. septembra 2010. godine), koji znatno olakšava saradnju, kao i posle potpisivanja sporazuma o ukidanju viza između Srbije i Turske. Sporazum doprinosi povećanju ukupnog obima međusobne trgovinske razmene, posebno srpskog izvoza, kao i većoj zainteresovanosti turskih investitora za investiranje u srpsku privredu
Na 5. Srpsko-turskom poslovnom forumu planirano je održavanje B2B sastanaka srpskih i turskih priviednika, kao i obraćanje, u toku programa, ministra trgovine, telekomunikacija i turizrna, gospodina Rasima Ljaića i predsednika Privredne komore Beograda, dr Milana Jankovića.
Organizatori pozivaju zainteresovane da uzmu ućešće na B2B sastancima i na taj način predstave svoju firmu, proizvodni program, ponudu za zajedničko ulaganje i nastup na trećim tržištima. Učešće na Forumu je besplatno.
Zainteresovani za uspostavljanje poslovnih kontakata sa privrednicima iz Turske, treba da popune registracioni formular i dostave ga najkasnije do 9. maja 2014. godine, kako bi blagovremeno obezbedili adekvatnog partnera za pregovore. Registracioni tormular možete poslati na e-mail: nedzari Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , deiand @kombeg.org.rs ili Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .
Kontakt osoba u Udruženju SITA je gospodin Nedžad Kačapor, generalni sekretar, kao i Violeta Filipović, telefon: 011/3349-031.
Takođe, dodatne informacije su dostupne i u Centru za ekonomske odnose sa inostranstvom Privredne komore Beograda, na telefon 011/2642-088.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com