Sat02242018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Pozorišni muzej Vojvodine u Noći muzeja (subota - 17. maj) Kralja Aleksandra 5

Pozorišni muzej Vojvodine u Noći muzeja (subota - 17. maj) Kralja Aleksandra 5

  • PDF

Mesto događanja: Pozorište mladih, Ignjata Pavlasa 4

I ovu, osmu Noć muzeja, jedan muzej u našem gradu dočekuje bez svog izložbenog prostora. To je Pozorišni muzej Vojvodine.
Program Pozorišnog muzeja će biti realizovan u Pozorištu mladih.

Program će se sastojati iz tri segmenta.
Centralni događaj biće izložba radova pristiglih na konkurs Pozorišnog muzeja Vojvodine za studente umetničkih fakulteta, za najbolji plakat na temu Pozorište mladih - prvo pozorište lutaka u Srbiji, sa dodelom nagrada i priznanja. Ova izložba je priređena sa željom da skrene pažnju na činjenicu da u Novom Sadu imamo još nešto čime se možemo podičiti, a što se možda zaboravilo - najstarije pozorište lutaka u državi.
Drugi segment je instalacija pod nazovom „Paravan“, koji prikazuje najraniji period Pozorišta mladih, koje se tada zvalo Pozorište lutaka, od osnivanja Pozorišta lutaka Sokolskog društva Novi Sad, krajem 1932. godine do početka Drugog svetskog rata. Za ilustraciju prikupljena je dokumentacija i razni predmeti koji svedoče o radu pozorišta u tom vremenu.
U trećem segmentu biće predstvljena monografija Pozorište lutaka u Novom Sadu (osnivanje), autora Zorana Đerića i Ljiljane Dinić u izdanju Pozorišnog muzeja Vojvodine i Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici. U promociji učestvuju: Slobodan Marković, Zoran Maksimović i Zoran Đerić
Ulaznice se mogu kupiti u poslovnicama OTP banke od ove godine i u Temerinu, u GIGS TIX prodajnim mestima: Pariski magazin, Dr Techno, knjižara Bulevar Books, Pangea Tours i Big Shoping centar u Novom Sadu. Cena ulaznice u pretplati je 350 dinara, dok će na dan manifestacije biti za 50 dinara skuplja. Za mlađe od 7 i starije od 70 godina, kao i ranijih godina, ulaz je besplatan.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar