Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Najmlađi Temerinci najavili početak Pasuljijade

Najmlađi Temerinci najavili početak Pasuljijade

  • PDF

U Temerinu je u predvečerje, 05. juna 2014. godine, otvorena tradicionalna izložba dečijih likovnih radova na temu - Magični pasulj. Učestvovala su deca iz svih škola sa teritorije opštine Temerin i predškolska ustanova. Dodeljeno je 10 nagrada u tri uzrasne kategorije - predškolci, đaci od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda. Deca su dobila diplome i najnovije suvenire opštine Temerin.
Nakon izložbe, priređena je rođendanska žurka u parku u centru Temerina povodom Pasuljkovog 10. rođendana.

Deca su napravila HAOS sa HAOS ANIMATORIMA, pevali rođendansku pesmu Pasuljku i gledali vatreni šou. Bilo je zaista super, super... Bila je to na neki način i pozivnica najmlađih svima da im se pridruže na 10. jubilarnoj Temerinskoj pasuljijadi, na Vašarištu, gde sve zajedno očekuje bogat kulturno-zabavni program 6. i 7. juna.
Prvog dana, od 19 časova, sledi koncert rock grupa, a potom u 22h spektakularni koncert grupe Van Gogh, koja će baš na ovoj jubilarnoj manifestaciji imati srpsku promociju pesama sa novog albuma.
Svi koji dođu na Vašarište u subotu, 7. juna, sem dobrog pasulja, naći će brojne zanimacije i igrarije, poput bacanja starog bicikla u dalj, navlačenja kanopcem, nošenja džakova pasulja, igre panonski mornari, bacanja akumulatora sa ramena, takmičenja u brzom jedenju pasulja, a sve to će svojim dosetkama “začiniti ” poznati šoumen Goran Podlipec Toša, zaštitno lice Temerinske pasuljijade.
U Etno sokaku će, takođe, svašta nešto moći da se kupi od direktnih proizvođača iz ovih krajeva Srbije.
Sve to, začiniće pesme i igre brojnih kulturno-umetničkih društava i pesma barda vojvođanske i starogradske muzike, Milana Prunića.
Temerinska pasuljijada, podsećaju najmlađi, je prilika za sve da pokažu humanost na delu. Naime, Udruženje građana Ekocentar „Vodomar 05“ iz Temerina, uz pomoć pokrovitelja i sponzora festivala, organizuje humanitarnu akciju „Pogodi u srce“, koja se ogleda u besplatnoj podeli 4.000 porcija pasulja prisutnim gostima. Ove godine prikupljena sredstva biće usmerena za pomoć Marku Mijailoviću iz Temerina, koji boluje od retke bolesti, a deo sredstava će ići za pomoć stradalim od poplava.
Za one koji nemaju obezbeđen prevoz informacija da će za vreme festivala u petak i subotu, temerinski taxi raditi non-stop na relaciji: Vašarište - Železnička stanica u Novom Sadu. Cena usluge je 600 dinara po vozilu do 21h, a noćna vožnja će se naplaćivati 1000 dinara. Taxi kontakti: 069/ 111-5651; 064/ 069-4114.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com