Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Novi Sad sve privlačniji turistima

Novi Sad sve privlačniji turistima

  • PDF

Prema podacima koje je objavio Republički Zavod za statistiku, u Novi Sad je u aprilu ove godine došlo 35% više domaćih i stranih turista, u poređenju sa istim periodom prethodne godine, od čega domaćih 55,2%, a stranih 20,8% više nego istog meseca prošle godine.

Kada je reč o noćenjima turista, u Novom Sadu je u aprilu noćilo 44,1% više (a od početka godine je 30,4% ) domaćih i stranih turista nego u istom periodu prethodne godine.
Pojedinačno, u Novom Sadu je u aprilu ove godine noćilo 68,1% više domaćih, a 30,9% više stranih turista, u odnosu na april prošle godine.
Prema podacima koje beleži Turistička organizacija Grada Novog Sada u svojim info centrima, najveći broj turista iz inostranstva došli su iz: Rusije, Nemačke, Hrvatske, Italije, Francuske, Turske, Velike Britanije, Grčke, Austrije, Španije, a zabeležena je i jedna poseta turista sa Mauricijusa.
Sudeći prema brojnim manifestacijama i festivalima međunarodnog karaktera, u maju (81. Međunarodni poljoprivredni sajam, Sterijino pozorje, Zmajeve dečje igre…), junu (Rock@EXIT festival, Međunarodni festival vina – Interfest, Cinema city, Tamburica fest…), i julu (EXIT fest i drugi), Novi Sad je na dobrom putu da zabeleži rekordnu posetu turista u poslednjih nekoliko godina.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com