Sun02252018

Poslednja izmena:01:47:06 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Poziv na Laćaračku fijakerijadu

Poziv na Laćaračku fijakerijadu

  • PDF

Prva Laćaračka fijakerijadu biće održana u nedelju 15.06, 2014. godine. Organizatori očekuju dosta gostiju, najmanje 50 zaprega, znatan broj izlagača i najavljuju bogat kulturno-umetnički program.

Pored fijakerijade, posetioci ove manifestacije će moći da se upoznaju i sa radom Aktiva žena Laćarak, u kojem se okupljaju i žene koje prave lepe rukotvorine (izrada narodnih nošnji, dekupaž, vez, korpice od papira, radovi od slame i dr.). Domaćini se nadaju da će fijakerijada predstaviti njihovo selo u najboljem svetlu celoj Vojvodini, Srbiji pa i šire.
Program Fijakerijade počinje okupljanjem u 8 sati. Od 11 časova sledi parada konjskih zaprega na sportskim terenima iza osnovne škole ,,Triva Vitasović - Lebarnik“, a takmičarski deo počinje u 13h. Nakon dodele nagrada je svečana večera u Lovačkom domu. U takmičarskom delu prve Laćaračke fijakerijade nastupiće dvoprezi i četvoroprezi, a osim brzine i spretnosti prolaska poligona sudijski žiri će oceniti uparenost konja, njihov izgled, ali i utisak koji ostavlja kočijaš i čitava zaprega. Pored takmičenja, biće štandovi sa velikim brojem izlagača iz ovoga kraja, ali i iz drugih opština.
Na području opštine Sremska Mitrovica konjički sport je još u povoju, prošle godine je osnovan Konjički klub „Stari fijaker“ u Laćarku, ali su Laćarci već postali zapaženi po učešću na brojnim fijakerijadama u zemlji.
Konjički klub „Stari fijaker“, organizator Fijakerijade, kao i članovi Mesne zajednice Laćarak, Aktiva žena Laćarak i svi seljani, pozivaju i ovom prilikom sve ljubitelje konjičkog sporta da dođu i doprinesu uspešnoj organizaciji manifestacije koja će, kako se nadaju Laćarci, postati tradicionalna, ted a će uz uživanje u Fijakerijadi posetioci moći da se uvere da u Laćarku, naselju sa oko 11.000 stanovnika i oko 3.500 domaćinstava, žive vredni i kreativni ljudi i da je život u selu lep!
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar