Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA MUZIKA Van Gogh razmenio energiju sa Novosađanima

Van Gogh razmenio energiju sa Novosađanima

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Samo četiri dana posle uspešno održanog koncerta na desetom Bean Fest-u u Temerinu, rock grupa Van Gogh i Zvonimir Đukić Đule opet su došli u naš kraj. Ovoga puta razlog je promocija novog albuma “Neumeren u svemu” , knjige “Tragovi prošlosti – stereografija”, novi spot i letnji koncerti.

Poznati po specifičnom odnosu sa publikom, Đule i Van Gogh i ovoga puta su pokazali da su verni svojoj publici, a njihova publika verna njima.
U Radio café-u ( Svetozara Miletica 45), u Novom Sadu, sa nekoliko pesama u akustičnoj verziji, kroz druženje sa svojim brojnim fanovima, Van Gogh je najavio turneju pod nazivom “Lice u lice”. Ovom prilikom Novosađani, kojih je bilo više nego što je café mogao da primi, mogli su da podele svoje utiske o novom albumu, ali i da razmene energiju i dobre vibracije sa svojom omiljenom rock grupom, po mnogima najboljom na ovim prostorima.
Ono što je svako mogao da primeti je da izvođači, iako iza sebe imaju 28 godina sviranja samo u ovom bendu (koji je nastao 1986. godine), baš kao i njihovi fanovi, uglavnom mladi ljudi, dele isti entuzijazam i ljubav prema dobrom zvuku, što Đule Van Gogh objašnjava kućnim vaspitanjem, i trudom njihovih roditelja u formiranju muzičkog ukusa, koji se na kraju isplatio.
-Mi se skoro 30 godina nalazimo na ovoj stazi i drago mi je da uvek imamo isti kreativni pritisak, možda zato što malo šta kalkulišemo i ne pravimo planove unapred, već idemo putem, pa gde nas odvede - rekao je Đule Van Gogh i dodao: -Mi smo danas ovde da na skromni način obeležimo početak turneje koja se zove „Licem u lice“. Dosta gradova nas očekuje, radujemo se svima njima. Ko zna po koji put imamo koncerte u tim istim gradovima, ali, nekako nikada nigde nije isto. Menja se vreme, i mi kroz vreme. Van Gogh nikada nije ovako zvučao plemenito i sa tako puno čiste energije. Ne bih pogrešio ako bih rekao da je ovaj album, čije boje branimo na ovoj turneji, kako na CD-u tako i na vinilu, možda najbolji, ako ne i naš najbolji album do sada.
Đule je otvorio srce tako što nije rekao naziv njemu najdraže pesme, već one koja mu je najmanje draga. Vreme je htelo da se „Neko te ima noćas“ namesti i devet godina od svog nastanka i objavljivanja postane hit No.1, čak Evergreen.
-Najpre je oduzela mesto drugim pesmama, i verujem da će se kroz vreme neke druge pesme, nepravedno zapostavljene, izboriti za svoju poziciju – nada se Đule, koji naglašava da ne žali ni za čim u svojoj karijeri, mada je gomilu toga propustio, ali smatra da se na kraju ipak dogodilo ono što se sada događa.
–Želeli smo da imamo trzalicu u džepu i gitaru na ramenu, tome smo se posvetili bez ikakvog drugog izbora, a onda nam se sve ovo dogodilo što nam se dešava i zahvalni smo Bogu na tome. Ne tražimo ništa više od ovoga. Radujemo se da imamo kreativni potisak, entuzijazam i ambiciju, iste količine kao i 1986. godine, kada smo počinjali - naglasio je Đule i ko zna po koji put ponovio da svi članovi benda vole ovo čime se bave prepuštajući se celoj priči da ih nosi.
Uživajući u ovome što rade, i ne razmišljajući o sebi kao nekim „posebnim facama“ jer se ponekad čuju iz oni malih kutija koji se zovu radio ili televizor, žive „kao sav normalan svet“ i tu normalnost i radost življenja i dobre muzike godinama u nazad i u godinama koje slede, žele da dele sa drugima.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com