Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Vikend dobrog ukusa u novosadskom tržnom centru BIG

Vikend dobrog ukusa u novosadskom tržnom centru BIG

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Sedmi sajam hrane i pića “Vikend dobrog ukusa”, održan je u Novom Sadu 14. i 15. juna 2014. godine, pod pokroviteljstvom Udruženja novinara za poljoprivredu AGROPRESS. Cilj ove manifestacije je da okupi proizvođače hrane i pića na modernom prostoru gde imaju priliku da velikom broju ljudi prikažu svoje proizvode. Domaćin manifestacije je ovoga puta bio “BIG shopping center”, a sajam su svojom igrom otvorili mališani koji su članovi KUD-a “Veliko kolo” iz Novog Sada.

Obraćajući se učesnicima i posetiocima sajma, predsednik AGROPRESS-a Goran Đaković, podsetio je da je Skupština Ujedinjenih Nacija zvanično proglasila 2014. godinu kao Međunarodnu godinu porodičnih gazdinstava. Međunarodna godina porodičnih gazdinstava ima za cilj da podigne profit poljoprivrednih gazdinstava i manjih poljoprivrednika fokusirajući pažnju sveta na njene značajne uloge u iskorenjavanju gladi i siromaštva. Đaković je ovom prilikom istakao da pospešujući bezbednost hrane i ishrane, poboljšanjem životnog standarda, pravilnim upravljanjem prirodnim resursima možemo štiti okruženje i postići održivi razvoj, posebno u seoskim područjima.
AGROPRESS kao međunarodno priznata organizacija podržao je inicijativu Ujedinjenih Nacija zajedno sa još 6000 međunarodnih organizacija i smatra da bi Republika Srbija trebala da da svoj doprinos, a naročito Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine koje ima ključnu ulogu u kreiranju agrarne politike. Prema rečima Gorana Đakovića porodična gazdinstva su važna jer štite tradicionalne prehrambene proizvode i doprinose uravnoteženoj ishrani i očuvanju biodiverziteta i održivom korišćenju prirodnih resursa. Ona takođe predstavljaju priliku za jačanje lokalnih ekonomija naročito kada se mere agrarne politike kombinuju sa merama socijalne zaštite i dobrobiti zajednice.
Posetioci Sedmog po redu sajma hrane i pića “Vikend dobrog ukusa” priređenog u Tržnom centru BIG, mogli tokom dva dana da probaju brojne proizvode od mleka, mesa, meda i drugih sirovina proizvedenih na selu i prerađenih u proizvode odličnog kvaliteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com