Wed02212018

Poslednja izmena:09:19:02 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Saša Šućurović predstavio Gospojinu 2014. u Beogradu

Saša Šućurović predstavio Gospojinu 2014. u Beogradu

  • PDF

Nesvakidašnja konferencija za medije, jer, kako Novobečejci kažu „vole da budu pioniri i rade stvari na način na koji pre njih niko nije radio, održana je u restoranu „Parobrod“ u Beogradu, povodom promocije Gospojine 2014. godine, koja će se od 21.-27. avgusta održati u Novom Bečeju. Na konferenciji su po prvi put izvođači imali elektronsko uključenje, a domaćinima su posebno prijale reči hvale upućene njima i organizaciji ove prestižne manifestacije.

Ispred domaćina, prisutnima se prvo obratio predsednik opštine Novi Bečej, gospodin Saša Šućurović, koji je podsetio da je ova manifestacija za samo nekoliko godina uspela da od jedne seoske slave preraste u jednu manifestaciju prepoznatljivu u celom regionu.
Pre 8 godina gospodin Šućurović je bio na čelu tima koji je imao zadatak da osmisli manifestaciju koja će izrastiti u sadašnju. Koliko su uspeli da skrenu pažnju na svoj grad, da naprave novo lice Novovog Bečeja i da se brend same manifestacije prenese i na grad, govori podatak da su Novobečejci kasnije sa pričom o Velikogospojinskim danima obilazili i region, prenoseći svoja iskustva o uticaju manifestacije na razvoj lokalne zajednici.
-O Novom Bečeju se sada dosta zna. To je lep, uređen gradić u centru Vojvodine, poznat po jedinstvenom šetelištu na levoj obali Tise, vrednim ljudima, po našim poljoprivrednicima, i sve to smo uspeli da uvežemo ovom našom manifestacijom. Ove godine nudimo i dosta novog programa - podsetio je gospodin Šućurović, koji nije siguran da je prefiks novi, u imenu grada Novog Bečeja presudan za toliki broj novih ideja, već je sklon da to pripiše kompletnom organizacionom odboru manifestacije, jer „ako hoćete da budete u prvih četiri-pet manifestacija u Srbiji, svakako morate posetiocima da ponudite nešto novo“.
Pored svega predstavljenog organizatori će se potruditi, kao i do sada, da posetiocima, u vreme Velikogospojinskih dana, pruže što bolje uslove, jer je ovaj grad poznat kao
jedan od najuređenijih, najčistijih i najcvetnijih vojvođanskih mesta. Pored toga, programi Gospojine su celodnevni i raznovesni, da bi posetioci različitih interesovanja i starosne dobi, uživali tokom celog dana.
U prilog tome da se mislilo o svemu, je i jedna velika novost od prošle godine - Poljofest, u perspektivi najvaljena kao druga najveća poljoprivredna manifestacija u Srbiji, koji se održava u neposrednoj blizini koncrtog prostora i Tiskog keja.
-Ideja Gospojine je da bude održava manifestacija. Sve propratne manifestacije su pre svega smišljene da budu održive, i da imaju sopstveni način finansiranja. Prepoznali smo da su posetioci koji dolaze na Gospojinu upravo ljudi koji se bave poljoprivredom, a i sama Gospojina je izrasla iz revije paradnih zaprega. Iz svega toga je prošle godine izašla ideja da je potrebno napraviti jedan poljoprivedni festival u Novom Bečeju. Prošle godine je to bio probni balon i videli smo da je to publika dobro prihvatila. Ove godine organizacioni odbor je akcenat stavio na Poljofest i već po broju izlagača vidimo da će biti duplo veći od prošlogodišnjeg i da li sledeće ili u narednih nekoliko godina, svakako će biti drugi po redu u rangu poljoprivrednih sajmova u Vojvodini, a samim tim i u Srbiji - uveren je Saša Šućurović, koji je na kraju poželeo da što veći broj posetilaca dođe u Novi Bečej, da vidi ovaj grad, koji je u vreme Gospojine još cvetniji, još zeleniji i još lepši i da će i ove godine biti oboren rekord u broju posetilaca koji će, kada već dođu u Novi Bečej imati šta da vide, da se dobro provredu, ne samo na večernjim koncertima, već tokom sva četiri dana trajanja manifestacije, i na kraju da vide kako se živi u Vojvodini i da, bar na čas osete sve prednosti i lepote vojvođanskog načina života. -Nadam se da će ova manifestacija ove godine, zahvaljujući i nama i vama, biti mnogo bolja - zaključio je svoje izlaganje Saša Šućurović.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar